Am văzut arheologi fericiți, lăudându-se unul pe altul

Am văzut arheologi fericiți, lăudându-se unul pe altul(3072)


Am așteptat să mai treacă puțin timp, poate scrie cineva mai priceput decât mine în a semnala evenimente culturale importante în Constanța noastră zdrențuită de mizerie, bălării, țânțari înfometați și festivaluri cu scoici și înghețată.

 

A apărut numărul 51 din Pontica, revista cea mai veche și cea mai bună despre și cu arheologi!

A avut loc și o lansare luni 24 iunie la MINA în sala Adrian Rădulescu cu lume bună și invitați de onoare. Bineînțeles că nu am văzut pe nimeni de pe la Consiliul Local sau de pe la Consiliul Județean care au și comisii de cultură și de educație. Probabil că au și alte preocupări deși nimeni nu știe care sunt acelea. Autoritățile de pe la noi nu vin la astfel de evenimente. Primarul, viceprimarii, Președintele Consiliului Județean sau vice președinții nu știu să onoreze un eveniment editorial de o asemenea anvergură, de o așa mare importanță. Dânșii sunt deja plictisiți. Și nu mă refer la cei de astăzi. Așa a fost la noi, la Constanța, dintotdeauna. Mă rugam de dânșii când eram director la Teatru să vină măcar la premieră și se uitau la mine ca la un extraterestru. Nu au timp de așa ceva. Ar fi fost obligatoriu să știu că au treburi importante, nu vin să piardă timpul cu cărți sau cu spectacole.

Revista PONTICA este un anuar al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa care apare neîntrerupt din anul 1968. Conține studii de arheologie, istorie veche şi medie având un sumar bazat pe Studii şi comunicări, Cercetări arheologice, Note, Numismatică, Recenzii şi Note bibliografice.

Acest număr al revistei PONTICA 2018 are 658 de pagini, unele color, realizate în condiții grafice foarte bune fără a putea afla din păcate numele tipografiei. Semnatarii articolelor sunt nume cunoscute și consacrate. Revista apare într-un tiraj de 500 de exemplare și are schimburi cu cca. 200 de instituţii de profil din străinătate fiind inclusă în baze de date internaţionale (ERIH Plus, Index Copernicus, EZB – Electronic Journals Library, SCIPIO – Scientific Publishing & Information Online). Am aflat toate acestea din site-ul publicației accesat de peste 180 000 de ori care iată că funcționează bine probabil prin grija lui Răzvan Petcu!
Revista are un redactor șef pe doamna Livia Buzoianu, un comitet de redacție format din Constantin Chera, Gabriel Custurea, Valentina Voinea și Gabriel Talmațchi, un secretar de redacție pe Irina Sodoleanu și o informatică editorială alcătuită din Vasilica Podariu și Maria Bolocan, toți din Constanța.

Bravo lor! Merită toate laudele noastre și toate felicitările celor care mai cred că dânșii nu au astfel de realizări remarcabile doar din sarcini de serviciu.

Au adus cuvinte de laudă și mesaje de bine realizatorilor domnul dr. Cristian Leonard Micu din Tulcea de la Muzeu și domnul Emanuel Petac din București de la Academie.
Domnul Director Sorin Marcel Colesniuc nu apare deocamdată pe nicăieri decât la prezidiu și primul la luări de cuvânt dar se angajează în fața noastră cu ocazia lansării acestei reviste că nu va mai neglija de acum încolo activitatea proprie de cercetare.

Bani să fie pentru că, iată, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța nu se plânge, are oameni pricepuți și harnici. Data viitoare dacă mă mai invită cineva (acum m-a invitat domnul Custurea) am să vin și cu un drapel al Uniunii Europene.

  
jooble.org