Primarul Decebal Făgădău refuză sistematic să colaboreze cu opoziția

Primarul Decebal Făgădău refuză sistematic să colaboreze cu opoziția(1895)


PNL Constanța își exprimă îngrijorarea în ceea ce privește activitatea domnului Primar Decebal Făgădău, activitate referitoare la elaborarea proiectelor şi regulamentelor anulate de instanța de judecată, în ultima perioadă.

Consilierii PNL și-au exprimat de nenumărate ori punctele de vedere, au depus proiecte de hotărâre, au avut inițiativă în ceea ce privește activitatea Consiliului Local Municipal, dar demersurile lor nu au fost luate în considerare de către primarul Constanței.

Lăsând la o parte viziunile politice şi administrative diferite, primarul Constanței, a refuzat mereu, în cei 3 ani de mandat să colaboreze în interesul comunității cu opoziția și să pună în practică proiectele propuse de către consilierii PNL Constanța.

În opinia vicepreședintelui PNL Constanța, George Niculescu această situație în care proiectele de hotărâre şi regulamentele sunt anulate de instanțele de judecată, denotă că activitatea Primăriei Constanța se confruntă cu cel puțin două probleme, şi anume:
1. Proiectele şi regulamentele nu îndeplineau condițiile de legalitate, astfel ele au putut fi atacate şi anulate în instanță.
2. Regulamentele au provocat un val considerabil de nemulțumiri, fapt ce a dus la atacarea lor. De aici reiese şi lipsa de oportunitate pentru elaborarea regulamentelor.

În același timp, aceste proiecte anulate confirmă faptul că activitatea Primăriei Constanța a deraiat tot mai mult de la parcursul ei normal și, în loc să vină în ajutorul cetățenilor, creează probleme în cascadă.

”Proiectele de hotărâre anulate de instanța de judecată confirmă ceea ce noi, cei din PNL, am atras atenția în ultimii 3 ani, anume că Primăria Constanța a intrat într-o criză, atât privind administrarea orașului, cât și privind elaborarea proiectelor de hotărâre şi a regulamentelor. Acest lucru ne face să credem tot mai mult faptul că echipa primarului Constanței este depășită de situația prezentului. Nu vreau să amintesc incapacitatea de a atrage fonduri europene care ar ajuta la dezvoltarea atât de necesară a orașului nostru dar, dincolo de perspectivele noastre politice diferite, interesul cetățenilor și binele Constanței sunt puse la o grea încercare atunci când proiecte de hotărâre sunt anulate de instanță. Poate că această situație și mai ales palma primită de PSD Constanța în alegerile europarlamentare, îl vor face pe Făgădău să înțeleagă că este de bun augur și în interesul comunității să asculte și opinia opoziției. Poate măcar în al doisprezecelea ceas, va deschide și sertarul în care ține ascunse proiectele de hotărâre depuse de PNL. În același timp, mă gândesc la acei cetățeni care au plătit amenzi pentru parcare, pentru că, în cazul în care regulamentul este anulat definitiv de instanță, atunci ar fi de preferat să își primească banii înapoi, ceea ce va constitui încă o problema în plus pentru Primăria Constanței. Pe final, îi recomand domnului Primar, cu respectul cuvenit, să lase pozele cu reprezentanții Băncii Mondiale şi să îşi petreacă mai mult timp în mijlocul cetățenilor din Constanţa,”, a declarat George Niculescu, vicepreședinte PNL Constanța.
 
jooble.org