Rând pe rând, aberațiile primarului Făgădău sunt anulate de instanțe!

Rând pe rând, aberațiile primarului Făgădău sunt anulate de instanțe!(2400)


 

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a fost astăzi anulat de Tribunalul Constanța.

Gabriel Daraban, Președintele Organizației municipale ALDE Constanța, a transmis în acest sens o primă luare de poziție, pe pagina sa de socializare, pe care v-o redăm integral:

"O altă aberație, marca Făgădău, a fost stopată astăzi. Concret, Asociația Piața Ovidiu a obținut, în instanță, suspendarea hotărârii de consiliu local municipal care interzicea accesul auto în această zonă. Mai mult, suspendare este valabilă până la sentința definitivă.

Altfel spus, de astăzi, este permis accesul auto în Piața Ovidiu. Aici unde, în înțelepciunea lui administrativă, primarul Constanței a plantat stâlpișorii disprețului față de constănțeni. Chiar dacă nu puțini au fost cei care s-au opus regulamentului de acces în Piața Ovidiu. Chiar dacă omenii de afaceri din zonă au explicat, chiar la ședința cu pricina adoptării aiuritorului proiect, că stoparea accesului mașinilor va presupune ca afacerile lor să nu se mai dezvolte.

Proiectul a fost votat cu 17 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” și o „abținere”, iar la finalul ședinței, primarul Decebal Făgădău a susținut că „nu are nici un interes ca afacerile să nu se dezvolte”. Dând la o parte faptul că suspiciunile legate de oarece interese sunt rezonabile, mă întreb cine își va asuma pagubele materiale rezultate în urma punerii în operă a acestei anomalii izvorâtă din gândirea administrativă a actualului primar? Cine plătește stâlpișorii ce vor fi scoși și cum se va justifica , financiar, munca celor care i-au montat? Cum în primăria Constanța, munca în zadar este deja o regulă, un exemplu elocvent fiind chiar acest proiect făcut pe genunchi, nu m-ar mira și peste acest aspect să se pună batista pe țambal, așa cum s-a întâmplat și în cazul anulării HCLM-ului referitor la plata parcării prin SMS.

Nu în ultimul rând, mă întreb cine va plăti despăgubirile materiale, dar și morale ale afaceriștilor din zonă precum și ale locuitorilor. Dar cum în materie de morală, nu am prea multe pretenții de la actuala conducere a administrație publice locale, teamă îmi este că nu voi primi vreun răspuns.

Vreau totuși, așa cum bănuiesc că doresc toți constănțenii, să fie făcute publice numele și apartenența politică a ipochimenilor care au votat această aberație, desființată de instanță. Că cine a inițat proiectul știm cu toții: Decebal Făgădău, primarul pentru care interesul de partid sau de grup este mai presus de cel al constănțenilor!" 
jooble.org