GÂȘTELE LUI LIVACHE

GÂȘTELE LUI LIVACHE(1782)


TEMA 1.
Lui Livache îi plăcea gâsca. Și din punct de vedere gastronomic, istoric și materialist dialectic. Cel mai mult și cel mai mult, însă, o adora ca sistem de alarmă. De când au salvat Capitoliul, gâștele au devenit preferatele sale. Pentru gâște, și-a gonit câinele de acasă și și-a desființat soneria cu clopoței. Așa a sesizat că are casa plină de “urechelnițe”...Auzea zgomote ciudate în urechi și era convins că sărbătorile de iarnă sunt încă de actualitate… Altfel, de ce să se agațe colindătorii de timpanele lui, precum navetiștii de tampoanele trenului! Ca șef de partid, a promovat cu nemiluita gîsca în starea ei naturală, mizând pe calitățile sale deosebite, pe care omul nu le are...Vezi din nou povestea Capitoliului.

TEMA 2.
Revoluția nu este pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește! Depinde de destin, noroc și chiar de ochiul dracului… Cum a fost la noi? Au trecut unii pe stradă ca să cumpere ulei și bere, timp în care a început revoluția. De foarte multe ori revoluția este deturnată de către diverși indivizi, dar tot nu ajunge acolo unde vor ei! Soarta unora atârnă de ceea ce le este scris în frunte. Cei mai mulți dintre semenii noștri și-au notat pe frunte numere de telefoane, parole diverse, adrese, rețete pentru slăbit, lozinci… Și, mai nou, vorbe rușinoase. E la mintea cocoșului că cei cu fruntea lată și goală nu au nici o legătură cu revoluția!
Acum ne aflăm în fața unei noi revoluții. Dar în PSD. Revoluția din PSD, căreia puteți să-i spuneți și “Congres”, nu este, nici ea, pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește.

TEMA 3.
Tanti Viorica-președinte! Deocamdată, de partid! Fie și interimar. Și nu m-aș mira să ajungă chiar președinte de țară! Unde? Cum unde? În România...Aoleu...Reamintesc că în România revoluția este pentru cine se nimerește! Tanti Viorica a parcurs drumul orbului până la Brăila, unde l-a cunoscut pe Tudose, căruia i-a făcut farmece…
Mă întrerupe cineva ca să mă încurce… Cum, chiar nu știți cine este coana Viorica? Este campioană absolută la promovări pe linie profesională și de partid. Într-o zi cât alții într-un cincinal! Prin carambol, la coafor! NATO a crezut că e vorba de o nouă structură militară: C.O.A.F.O.R.!

TEMA 4.
O căuta revoluția pe acasă și dumneaei era la...coafor! Se îmbiguda și cosea la o carpetă pe care scria: “Pentru soțul meu iubit, eu mâncare am gătit!” Nu a apucat să își pună nici măcar zece bigudiuri în păr. A trecut revoluția pe lângă și i-a șoptit să se prezinte urgent la Livache! Pentru dumneaei, în regim special, au fost puse din nou în mișcare aripile vântului. Viorica-pe aripile vântului! Ca să nu o mai lungesc, deși nu se știe niciodată. A ajuns direct de la coafor la Palatul Victoria! Premierul României! Fără nici un merit în vreo revoluție!! Pur și simplu, cu bigudiurile pe cap, s-a aflat în coafor la momentul potrivit! Și încă ceva. S-a aflat în scăldătoarea gestionată de Liviu Dragnea!

TEMA 5.
Fostul lider al PSD avea și el o boală ascunsă. Era sau nu era cazul, promova femeile vrac. Adică la grămadă. Criteriul de selecție era unul singur: promovarea femeii la prima vedere. Ca și în dragoste… Și cum dragostea e oarbă, nu contează alte criterii… Chiar dacă Viorica premier confundă județele patriei și statele Europei! Cu toate că joacă, în fiecare zi, cu membrii Guvernului “Țară, țară, vrem ostași!” Ca să ce? Ca să culeagă porumbul. Oho, când s-o coace!

TEMA 6.
Ajungând premier din prima și pe bază de zarvă multă, tanti Viorica a bătut toate recordurile în materie de promovări și a învrăjbit sexul frumos din PSD! Acum, a ieșit la marea păruială,aptă pentru o încleștare maraton, cu pantofiorul Cenușăresei în mână, și Gabriela Firea… După ce a slujit cu devotament partidul, de a ajuns în spital, vine, tam-nesam, Viorica și îi taie calea la postul de prim ministru, la șefia PSD și la președinția României! Te pomenești că vrea și Primăria, ca să introducă taxa de intrare pe balta Belina! Că așa a vrut Livache! După poftele lui Livache! Cum să nu îți ieși din Firea! Nu ați văzut ce criză a făcut pe micul ecran!

TEMA 7.
E zarvă mare printre “gâștele” lui Livache! A intrat la păruială, cu șampon de acasă, și Carmen Dan, șefa MAI, promovată de mânuță tot de Livache! Trei și toate Trei. Viorica, Gabriela și Carmen. Rămase fără muza lor autorizată, se gândește fiecare încotro să o apuce! Turbulenții din partid au început să le smulgă câte o pană din zestrea personală! Două gâsculițe au deja dosar penal pe tema “Afacerea Belina”.
jooble.org