CRUCEA ROȘIE DIN GERMANIA, DE  6 ANI, PARTENERUL GENEROS AL PRIMĂRIEI MEDGIDIA

CRUCEA ROȘIE DIN GERMANIA, DE 6 ANI, PARTENERUL GENEROS AL PRIMĂRIEI MEDGIDIA(1883)


Nu poate decât să ne bucure faptul că Medgidia devine pe zi ce trece un oraș din ce în ce mai atractiv. Din toate punctele de vedere. Deocamdată, instalațiile prevăzute să distribuie gratis lapte și miere populației nu au fost puse în funcțiune. Glumesc, desigur. Dar tot am păstrat o frântură de adevăr.

Se întâmplă de la o vreme încoace lucruri interesante și utile la Medgidia. Se întorc investitorii străini, vin americanii, ne vizitează tot felul de instituții de peste hotare. Ceea ce semnifică tot lapte și miere!

În perioada 23 – 28, mai, 2019, municipiul Medgidia, și Subfiliala Crucea Roşie Medgidia, au fost gazdele unei întâlniri de gradul zero. Ne-au trecut pragul reprezentanții Crucii Roşii Germania, prieteni dragi!

Dacă venirea americanilor la Spitalul Municipal Medgidia a fost o premieră mai mult decât umanitară, în cazul de față, se schimbă datele problemei.

Crucea Roșie Germania este un vechi prieten al Medgidiei, Colaborarea şi proiectele comune se menţin de aproximativ şase ani! O lucrare serioasă. În tot acest timp, Crucea Roșie din Germania s-a implicat activ pentru rezolvarea unor probleme cu care s-a confruntat comunitatea locală. A atras după sine și alte instituții și organisme interesate să colaboreze cu administrația locală. O adevărată mană cerească pentru localnici! Să explic și de ce.

În primul rând, donațiile făcute Spitalului Municipal Medgidia de către specialiștii din Germania. În al doilea rând, atenţia acordată tuturor chestiunilor care asigură confortul pacienţilor în Spitalul Medgidia. Dacă luăm în calcul și faptul că americanii de la Ambasada SUA din București au finanțat refacerea și modernizarea acestei unități spitalicești, mă aștept ca Spitalul Municipal Medgidia să arate precum în Germania sau SUA. Așa cum, de fapt, își dorește și primarul Valentin Vrabie, artizanul mai multor premiere la Medgidia.

“Le mulţumim prietenilor noştri din Germania, Ralf Voss, Thomas Holzel, Olaf Beyer și Edwin Beker pentru solidaritatea de care dau dovadă, fiind prezenţi activ-faţă de nevoile comunității noastre!” se spune într-o scrisoare de mulțumire expediată de Subfiliala Crucea Roșie Medgidia


Concret, în ultimii şase ani au fost renovate şi dotate mai multe secții ale Spitalului Municipal Medgidia datorită implicarii constante a Crucii Roșii Germania sub coordonarea Crucii Roşii Frankfurt şi a colaborării fructuoase pe care o are cu Subfiliala Crucea Roşie Medgidia.

Şi de această dată donaţiile au constat în mobilier, instrumentar și alte bunuri donate spitalului, venind astfel în sprjinul pacienţilor şi totodată ca un suport pentru persoanele aflate în situaţie de risc social şi vulnerabilitate de pe teritoriul municipiului Medgidia.

"Suntem onorați atât de prezența lor la Medgidia, cât și de grija pe care voluntarii o acordă fiecărui transport în parte. Le mulţumim prietenilor noştri din Germania pentru solidaritatea de care dau dovadă, fiind prezenţi activ faţă de nevoile noastre!

Mulţumesc Primăriei Municipiului Medgidia pentru tot sprijinul acordat, respectul şi recunoştinţa comună faţă de sprijinul Crucii Roşii Germania!"
a transmis acest mesaj plin de emoție, Subfiliala Crucea Roșie Medgidia.


 

 

 

 

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri