COADĂ LA DEMOCRAȚIE

COADĂ LA DEMOCRAȚIE(1007)


Au apărut din nou cozile mari de altădată! Doar din punct de vedere fizic. Oameni mulți. Mă refer la dimensiunile ei, la gabarit…

De ce stau oamenii la cozi interminabile? Ce se dă? Se dă ceva? Da, se dă. Dăm noi, alegătorii, votul nostru pentru Parlamentul Europei! Cozi la secțiile de votare!

“Momentul când stai la coadă să dai, nu să iei!”  declara Andrei Popescu, consilier independent.

La ora la care scriu acest material, se observă, în majoritatea secțiilor de votare,pe străzi, o aglomerație ieșită din comun… Cozi la secțiile de votare! Cozi colosale… Am trăit să o văd și pe asta! Diaspora toată luând cu asalt ambasadele noastre din Europa! Stau românii de pretutindeni la coadă ca să voteze. 

Dar din nou autoritățile noastre nu îi vor sau chiar sunt incapabile să asigure condițiile necesare pentru ca românii stabiliți în străinătate să poată vota în condiții de normalitate.

În fine, românii au descoperit că dulce ca mierea este democrația! La fel, și fructele ei În anii trecuți, greu îi determinai pe unii dintre ei să iasă la vot! Nu îi convingeai nici cu frumosul, nici cu Barosso!

Ori, acum, până și la sate s-a simțit o emulație nouă, o schimbare radicală din foarte multe puncte de vedere. O nouă mentalitate. O altă atitudine față de Europa. Le-a trecut aproape tuturor coșmarul cu imperialiștii care ne fură țara!

Chiar dacă din nefericire mai sunt încă reprezentanți ai Puterii de la București care duc o politică duplicitară. În față pozează în europeni și în spate râd rusește!

Duminică, a fost o zi istorică. S-au înregistrat veritabile recorduri electorale. Secțiile de votare au fost luate cu asalt. Ca pe vremea când stăteam, cu noaptea în cap, să luăm bilete la un film bun!

Am luat bilete, adică am votat! Cu speranța că mult dorita schimbare se va produce și în România...

Sunt semne bune. PSD a primit lovitura de grație!
 
jooble.org