Constănțenii au transformat canalizarea în groapă de gunoi

Constănțenii au transformat canalizarea în groapă de gunoi(782)


SC RAJA SA a demarat, începând de săptămâna trecută, un amplu program de verificare și curățare a sistemului de canalizare de la nivelul județului Constanța. Ieri, mai mulți anagjați și o WOMA, un utilaj specific, au acționat pe strada Soveja, între bulevardele Tomis și Lăpușneanu.

”Practic, zilnic, zeci de echipe, dotate cu toate utilajele și echipamentele necesare, verifică fiecare sistem de canalizare și de preluare a apelor pluviale stradal, și acolo unde este nevoie intervin în curățarea și degrevarea sistemului, pentru ca în condițiile în care vor apărea precipitații abundente, acesta să poată funcționa la parametri optimi”, a precizat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al societății.


Măsura curățării este necesară pentru că unii dintre constănțeni confundă canalizarea cu groapa de gunoi. ”Cel puțin la nivelul cartierului Coiciu ne confruntăm și cu o altă problemă, pentru că cel puțin în acea zonă locuitorii confundă de cele mai multe ori sistemul de canalizare cu coșul de gunoi, aruncând în sistem de la diverse obiecte metalice până la resturi materiale de construcții, chiar saci întregi de cărămizi, bucăți de gresie, faianță. De-a lungul timpului am găsit chiar și triciclete, ecrane de televizoare vechi și chiar un frigider vechi, de tip Polar, acum doi ani”, a mai spus Irina Oprea.


Acțiunile de acest gen vor continua.
jooble.org