Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia(750)


Ieri, 07 mai 2019, Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța, alături de colegii de la Oklahoma City și Smoky Hill Aurora din Statele Unite ale Americii, au donat Spitalului Municipal Medgidia, în cadrul unui proiect internațional de cooperare, un aparat de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație.

La eveniment au fost prezenți: reprezentantul Rotary Internațional, Martha Maria Mocanu, fost Guvernator al Districtului 2241 România – Rep. Moldova, Mary Jane Calvey din partea Rotary Oklahoma City – SUA, președintele în exercițiu al Clubului Rotary Cetatea Tomis Constanța – Coca Tincuța Dumitru, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie dar și managerul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu.

În cadrul acestui proiect au fost angrenați și sponsori locali, inclusiv din municipiul Medgidia – SC STERK PLAST SRL, reprezentată la ceremonia de tăiere a panglicii de administratorul Suleyman Islambay.

Potrivit specialiștilor, cu ajutorul acestui aparat intervențiile chirugicale vor fi realizate astfel încât bolnavii se pot recupera mult mai rapid, întrucât inciziile vor fi mult mai mici decât în regim normal. Gama de operații chirurgicale care poate fi executată cu acest aparat este una extinsă, iar instruirea de rigoare a medicilor creează premize de realizare a unei serii de intervenții pentru care, în trecut, pacienții erau obligați să se trateze în unități spitalicești din Constanța sau București.

Spitalul Municipal Medgidia deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța, atât din municipiul Medgidia cât şi din localităţile limitrofe, iar îmbunătățirea condițiilor sanitare a constituit o prioritate pentru actuala administrație locală, încă de la începutul mandatului. Fondurile nerambursabile atrase până în acest moment dar și parteneriatele încheiate repoziționează, încet, dar sigur, Spitalul Municipal Medgidia pe harta spitalelor atractive și sigure pentru pacienți.

Atragerea, până în prezent, a fondurilor nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, vizează:
- renovarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia - peste 2
milioane de euro;
- reabilitarea blocului materno - fetal, 500.000 dolari;
- reabilitarea unității sanitare - 3,6 milioane de euro;
- dotare cu aparatură ultramodernă - 3 milioane de euro.
jooble.org