FESTIVALUL MICILOR: CU SAU FĂRĂ MUȘTAR ?

FESTIVALUL MICILOR: CU SAU FĂRĂ MUȘTAR ?(1944)


În curând, clasicul mic cu muștar nu va mai fi la îndemâna oricui! Nu va mai putea fi înghițit oriunde și oricând și, mai ales, de oricine, adică, zic,pe nemestecate, de către cetățenii simpli de la orașe și sate, din gări și autogări, căruțe cu coviltir, botul calului, dacă nu este căutat la dinți...

Micul nostru strămoșesc, revendicat de tot felul de neaveniți din Uniunea Europeană, care nu este mai brează decât Uniunea noastră autohtonă, a căpătat statut de Festival! E ca și cum chirpicii ar fi clasificați drept cărămizi! Așa că atenție cu ce vă bateți în piept! Și cum să sacrifici un ditamai Festivalul ca să înghiți un mic pitic!

Trecerea micului de la statutul său de preparat tradițional pe grătar, eventual cu cimbru, la cel de obiect de Festival este opera domnilor consilieri județeni de la nivelul coaliției vorbite PSD-ALDE-PMP.

Tentativa nu este chiar nouă. Într-un an, de pildă, tot la vremea asta, pe un frig de îți dârdâiau pantalonii în genunchi, sub stindardul mașinii decapotabile a lui Claudel de la PMP, s-a organizat Festivalul berii. A fost o manifestare dedicată eschimoșilor. Evenimentul a fost ratat din cauza unor aprige polemici pe tema: “Cu sau fără sticle goale la schimb?” De asemenea, bucuria băutorilor de bere a fost umbrită de o manifestare războinică a unui simpozion cu tema: “Este sau nu este halba de bere o componentă a sistemului antirachetă de la Deveselu?”

De câte ori văd imagini cu domnii consilieri PSD+ALDE+PMP ai C.J. Constanța claie peste grămadă la ședințe, mă întreb care este rolul lor acolo! Cu ce își pierd dumnealor vremea, că, altfel, nu rămâne nimic în urma lor! Poate doar praful de pe tobă!

Reprezentanții partidelor menționate mai sus votează în draci noul statut al micilor ridicați la rang de festival. În prezent micii aflați în subordinea politrucilor pesediști fac parte din grupa produselor cu rang de mocangeală electorală. Trecerea micului în grad de mare cavaler completează agenda preocupărilor unor domni consilieri destinate bunăstării populației.

În acest context, se pune un accent deosebit pe creșterea gradului științific și de cultură al populației. Totul se desfășoară sub genericul: “Ești pregătit? Primești un MIC!”

Pentru buna desfășurare a campaniei “Populației pitic/PSD îi dă un mic!” s-a pus la bătaie suma de 100.000 de euro!

Sigur, dacă ar fi fost vorba de chestii serioase, cu siguranță, ar fi ieșit în fața avionului președintele CJC, domnul Țuțuianu, ca să scâncească muzical că nu sunt bani! Dacă tot nu sunt funcționali euroii citați, atunci, stau și mă întreb în ce alte acțiuni ar putea fi folosiți? Desigur, tot sub formă de investiții.

Gata, am găsit! S-ar putea construi, de pildă, o scară de serviciu pentru cel mai înalt catarg de la Pavilionul Expozițional din Mamaia. Opera de căpătâi a vicelui Palaz. Scara de serviciu este la fel de utilă și “economicoasă” precum Festivalul micilor organizat cu ocazia alegerilor europarlamentare.

Iată cum micul a ajuns o componentă de bază a mediului științific și cultural din patria noastră. Ca instrument de cântat, el rivalizează cu frunza de anumite dimensiuni și cu solzii de pește. Din păcate, de când comisarul Cattani, de la Protecția Consumatorului, nu mai este pe fază, rapsozii care folosesc solzii de pește își pun viața în pericol! Evident, din cauza celor care vând cu nerușinare pește stricat!

Nu știu dacă mai era nevoie de alte dovezi și explicații în legătură cu preocupările domnului Țuțuianu și ale echipei sale de consilieri! Din păcate, își pierd vremea doar cu diverse strategii electorale! În definitiv, ce altceva reprezintă Festivalul micilor?

Ca și năravul, micul din fire nu are lecuire!
jooble.org