Stere Beca, revoluţionarul insultat de Mazăre, întreabă public: “Când ne dădea bani, ceai, sandvişuri, cazare şi transport la Bucureşti, pentru mitingurile şi campaniile din 2012, nu mai eram MILOGI?!... MAZĂRE ESTE UN GOLAN!”

Stere Beca, revoluţionarul insultat de Mazăre, întreabă public: “Când ne dădea bani, ceai, sandvişuri, cazare şi transport la Bucureşti, pentru mitingurile şi campaniile din 2012, nu mai eram MILOGI?!... MAZĂRE ESTE UN GOLAN!”(3432)


Stere Beca, revoluţionarul insultat de Mazăre, întreabă public: “Când ne dădea bani, ceai, sandvişuri, cazare şi transport la Bucureşti, pentru mitingurile şi campaniile din 2012, nu mai eram MILOGI?!... MAZĂRE ESTE UN GOLAN!”

STERE BECA, revoluţionarul (vicepreşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor / BNR – filiala Judeţului Constanţa) pe care primarul Constanţei, RADU ŞTEFAN MAZĂRE, l-a insultat sâmbătă, în cartierul – „campus social” „Henri Coandă”, numindu-l „MILOG”, ne-a oferit, ÎN EXCLUSIVITATE!, câteva extrem de interesante AMĂNUNTE LEGATE DE INCIDENT, DAR ŞI DE RELAŢIILE REVOLUŢIONARILOR CU USL, ÎN PERIOADA CÂND ACEASTĂ ALIANŢA PARTINICĂ SPRIJINEA (ŞI… SE SPRIJINEA PE ELE!), ŞI ÎNCĂ FOARTE CONSISTENT, PROTESTELE „SPONTANE” DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII, DIN BUCUREŞTI, DAR ŞI PE CELE DIN ALTE ORAŞE ALE ŢĂRII (INCLUSIV CONSTANŢA), CA ŞI DIN CAMPANIILE ELECTORALE DIN 2012.

La protestele de acum două ierni, Mazăre personal îi finanţa pe revoluţionari! Din ce bani: ai săi, ai partidului sau... ai Primăriei?


STERE BECA: „Când protestam, în iarna 2011 - 2012, în faţă la Prefectura Constanţa, Mazăre personal trimitea, unor grupuri de revoluţionari, sacoşe cu bani (nu ştim din al cui buzunar: al sau, propriu, al PSD, al USL sau... al Primăriei?), prin revoluţionarul Nicolae Mavrodin, care era, atunci, la ei, unul dintre liderii locali ai filialei judeţene a PSD – ului (de fapt prezida chiar organizaţia de… revoluţionari din PSD Constanţa!; acum, după ce s-a certat şi el cu Mazăre, este la partidul lui Miron Cozma), ne dădea ceai cald şi sandvişuri, ne ducea cu autobuzele, ne caza şi ne asigura hrană, la Bucureşti, când trebuia să “întărim” Piaţă Universităţii, şi venea aproape seară de seară, să se pupe şi să se filmeze cu noi, îmbrăcat în costum de revoluţionar sud-american. Atunci ne numea „fraţii săi, de la Revoluţie”, amintindu-şi că şi el, în calitate de militar (fiind atunci student la Institutul de Marina, Unitate Militară, în acele vremuri, ale lui Ceauşescu, adică înainte de 1990), a participat, cu armă-n mâna, la evenimentele din decembrie 1989. Acum, după ce şi-au văzut sacii-n căruţă, cei de la USL ne tratează ca pe nişte cerşetori. ATUNCI, CÂND AVEAU NEVOIE DE NOI ŞI NE PROMITEAU MAREA CU SAREA, NUMAI CĂ SĂ-I AJUTĂM SĂ-I DEA JOS PE PEDELIŞTI, NU ERAM MILOGI ?!...”


Acestea sunt cuvintele prin care revoluţionarul Stere Beca îşi arată nedumerirea şi revolta, vizavi de comportamentul pe care-l au actualii guvernanţi şi lideri locali ai USL- ului, faţă de cei pe care-i chemau în ajutor la protestele de acum două ierni, la alegerile locale şi legislative din 2012, ca şi la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din vara trecută.

 

Stere Beca: “Niciunul dintre revoluţionari nu l-a deranjat, niciodată, pe Mazăre, în problema indemnizaţiilor! Chiar şi pesediştii din BNR ştiu ce fel de om este, lipsit de cuvânt şi caracter...”


Stere Beca ne-a relatat că el, împreună cu alţi opt revoluţionari constănţeni (printre care câţiva din conducerea BNR – filiala judeţeană Constanţa: Florin Nicola, Aurel Ungureanu şi, mai ales, Gheorghe Nae, preşedinte al BNR Constanţa şi al Fundaţiei Revoluţionarilor „Tomis 22” – Constanţa, fondată, în 1990, de regretatul Lazăr Cercel) veniseră, la campusul social, EXCLUSIV pentru a stă de vorba cu premierul Victor Ponta, nicidecum cu Mazăre.


Iată ce ne-a spus Beca: “La Mazăre, pentru problema reluării plăţii indemnizaţiilor, nu a fost, în audienţă oficială ori în întrevedere privată, niciun revoluţionar, niciodată. Nici revoluţionarii pesedişti, cum este chiar preşedintele nostru (de la Blocul Naţional al Revoluţionarilor – BNR, filiala judeţeană Constanţa), Gheorghe Nae (membru PSD de la… înfiinţare, de fapt: de pe vremea FSN, FDSN, PDSR, din 1990, ce mai), nu s-au dus, vreodată, la el, repet: cel puţin nu pentru această problema. Deşi ar fi putut să o facă, măcar aceştia, pesediştii, „pe linie de partid”, dat fiind faptul că Mazăre este, nu-i aşa?, liderul lor local, judeţean. Ar fi fost normal să-i solicite sprijinul, să ducă muncă de convingere „mai sus”, la Ponta şi la Guvern. Dar n-au făcut-o, pentru că-l ştiau pe Mazăre, ce fel de om este şi ce caracter mizerabil are, drept pentru care nu l-au deranjat, tocmai pentru a nu se trezi, dacă-l găsesc în toane proaste ori în sevraj, insultaţi şi bălăcăriţi de un asemenea personaj, în vorbele şi promisiunuile căruia, de altfel, nu mai are nimeni, nici ei, pesediştii, nicio urmă de încredere! Aşadar, de unde până unde... s-a plictisit Mazăre de noi şi de solicitările noastre, cum bombănea în campus?!”


Când au fost cinstiţi USL - iştii: în 2011, când atacau la Curtea Constituţională Ordonanţa lui Boc, sau acum, când îi prelungesc prevederile, anual?!...


Beca Stere continuă: „DIMPOTRIVĂ, MAZĂRE, PERSONAL, ŞI CEI DIN ECHIPA SA, DE LA PRIMĂRIE ŞI DIN PSD ŞI USL, SE… MILOGEAU DE NOI ŞI NE „MOBILIZAU” MEMBRII, CU BANI ŞI PROMISIUNI MINCINOASE, ÎN 2012, CÂND AVEAU NEVOIE DE REVOLUŢIONARI, CA SĂ-I RĂSTURNĂM PE BOC ORI UNGUREANU, SĂ-L DĂM JOS PE BĂSESCU, SĂ LE IASĂ LOR PRIMARII ŞI CONSILIERII LOCALI, ORI JUDEŢENI, ŞI SĂ CÂŞTIGE LEGISLATIVELE DIN DECEMBRIE!”

Despre relaţia cu conducerea centrală a PSD şi a USL, în general, Beca ne-a declarat: „După ce au câştigat, ŞI CU SPRIJINUL TOTAL ŞI CONSISTENT AL REVOLUŢIONARILOR!, ŞI ULTIMELE ALEGERI, CELE PARLAMENTARE, DIN NOUĂ DECEMBRIE ANUL TRECUT, NIMENI DINTRE AI NOŞTRI NU A MAI REUŞIT SĂ ÎNTRE ÎN AUDIENŢA LA PONTA SAU LA CRIN ANTONESCU! Am fost de zeci de ori, delegaţii din toată ţară, am stat pe la uşile lor, la Guvern şi la partidele din USL, sute, mii de ore, cumulate, dar nimeni nu s-a mai uitat la noi, după alegerile din decembrie 2012. Brusc, parcă eram ciumaţi, nu mai “dădeam bine” la imaginea lor, îi deranjăm şi îi stingheream, nu mai aveau nevoie de noi acum, doreau să arate populaţiei că ei nu au, chipurile, sinecuri de achitat, de acoperit şi rezolvat, că nu fac compromisuri s.a.m.d., că nu „risipesc” banii de la buget, cu revoluţionarii. BRUSC, AU UITAT CĂ ÎN 2011, DUPĂ CE ORDONANŢA DE URGENŢĂ A GUVERNULUI BOC (O.U.G. 80 / 2010) A DEVENIT LEGEA 283, CARE TĂIA (ŞI) DIN DREPTURILE REVOLUŢIONARILOR, CHIAR PONTA ŞI USL AU ATACAT, LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ ACEL ACT NORMATIV, ÎN INTEGRALITATEA SA ŞI ARTICOL CU ARTICOL!!! Ce era la gură lor, atunci, ce ne mai plângeau de milă, ce ne mai promiteau câte-n lună şi în stele... Ponta, Antonescu, Daniel Constantin, de la PC, declarau public şi se jurau că odată ajunşi la putere, după refacerea pensiilor şi a salariilor bugetarilor, hăcuite de Boc, prioritatea numărul doi, ba nu: prioritatea “unu plus”!, va fi repunerea revoluţionarilor în toate drepturile, pierdute ori suspendate, ca aplicare!!!”

 

A uitat USL de “Acordul” cu Blocul Naţional al Revoluţionarilor, semnat de toţi cei trei lideri ai săi, în mai 2012, înainte de “locale” şi de referendumul de demitere a lui Băsescu?...

 


Stere Beca reaminteşte opiniei publice despre existenţa unui document care, în mod premeditat, a fost ţinut „în umbră”, de către USL, cu succes, se vede treaba, pentru că nu a fost, până acum, în atenţia presei şi în prim-planul dezbaterilor publice, în contextul aprinselor discuţii despre „protocolul” SECRET dintre liderii USL şi „Societatea Civilă” a controversatului ex-colonel Dogaru (care cuprindea, de altfel, şi el, şi angajamentul de a satiface şi revendicările revoluționarilor), înţelegere de taină, devoalată de presă, în vara trecută, în plină fierbere pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu (când, prins, iarăşi, cu mâța-n sac, Victor Ponta afirma, senin, că el n-a văzut decât... prima pagină, deşi era filmat când răsfoia, foarte atent, tot dosarul „Protocolului”, chiar atunci când îl primea de la Dogaru).

Este vorba despre „ACORDUL” (aşadar: mai mult, mai angajant, juridic şi moral, decât un simplu „protocol”) dintre USL şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor – BNR, semnat de liderii PSD (Victor Ponta), PNL (Daniel Chiţoiu, care-i ţinea locul, în fruntea partidului, lui Crin Antonescu – Căcărău, înscăunat „preşedinte interimar”, la Cotroceni) şi PC (Daniel Constantin), pe de-o parte, şi, respectiv, Doru Maior (preşedintele BNR), în mai 2012, la începutul campaniei pentru alegerile locale din iunie! Acest Acord, care, de dată această, nu a mai fot secret (DAR A RĂMAS, REPETĂM, ÎN PLANUL SECUND AL ATENŢIEI OPINIEI PUBLICE, ECLIPSAT FIIND DE DEZVĂLUIREA CELUI SECRET, CU COLONELUL DOGARU...) prevedea reacordarea tuturor drepturilor revoluţionarilor (în schimbul susţinerii, la „locale”, „generale” şi la referendumul de demitere a Preşedintelui ţării), chiar a două zi după ce USL va avea majoritatea în Parlament.

Şi ce a făcut USL, când s-a întâmplat asta: una dintre primele Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului USL (O.U.G. 84 / 2012), de după alegerile din 9 decembrie anul trecut, prevedea... menţinerea restricţiilor bugetare, pentru plata indemnizaţiilor revoluţionarilor, şi pentru anul următor, 2013!
DAR CEEA CE A PUS CAPAC, STÂRNIND, DIN NOU, FURIA REVOLUŢIONARILOR, ESTE ORDONANŢA APROBATĂ ÎN ŞEDINŢA DE GUVERN DE JOIA TRECUTĂ, privind “reglementarea măsurilor bugetare pentru anul viitor”, PRIN CARE, LA ARTICOLUL ŞASE, ACELE RESTRICŢII BUGETARE, CU ORIGINEA ÎN 2010, SE PRELUNGESC ŞI PENTRU... 2014.

Să fim foarte bine înţeleşi: noi nu încercăm, prin acest articol, să analizăm şi să concluzionăm, în legătură cu problema legitimităţii şi moralităţii acordării drepturilor pentru revoluţionari. Tema articolului de faţă este (doar) relaţia dintre cei care au promis orice, oricui şi oricum, când erau în opoziţie, iar acum dau din umeri şi jignesc, şi cei care s-au lăsat manevraţi şi folosiţi ca nişte cârpe, în 2012 în special, de către USL, iar acum îi strigă, precum revoluţionarul Stere Beca, lui Ponta : „NOI CUM NE PUTEM LUA VOTUL ÎNAPOI?!” Iar primarul Radu Mazăre, depre care Stere Beca ne-a declarat (şi ne-a rugat chiar să scriem asta) că-l consideră a fi un mare GOLAN, le răspunde: „MILOGILOR!”

 

P.S. Stere Beca (care afirmă că nu numai că nu a cerut indemnizaţie niciodată, păstrându-şi salariul de bugetar, pe care-l are că secretar al Primăriei Valu lui Traian, din judeţul Constanţa, retribuţie care este dincolo de limita inferioară, stabilită legal, a venitului echivalent cu salariul mediu brut pe economie, care dă dreptul la respectiva indemnizaţie, dar nici nu a solicitat alte drepturi, care i s-ar fi cuvenit, cât s-a aplicat “Legea Recunoştinţei”, nr. 341, din 2004, singurele astfel de drepturi obţinute fiind cele date de Legea 42, din 1990) şi ceilalţi revoluţionari din Constanţa întreabă, public: „RADU MAZĂRE, NICUŞOR CONSTANTINESCU, CA ŞI ZECI DE PRIETENI DE-AI ACESTORA, NU ERAU „MILOGI”, CÂND BENEFICIAU, LA ÎNCEPUTUL ANILOR 90, CÂND NU ERAU FABULOS DE BOGAŢI, CA ACUM, DE DREPTURILE CONFERITE DE PRIMA LEGE (LEGEA 42 / 1990) A REVOLUŢIONARILOR (SCUTIRI DE IMPOZITE PE VENITURI, TERENURI GRATUITE, AGRICOLE ŞI ÎN INTRAVILAN, PE LA MAMAIA - SAT ŞI ÎN CONSTANŢA, SPAŢII COMERCIALE ÎN BURICUL TÂRGULUI S.A.?!”...

ULTIMA ORĂ: Liberalul Daniel Chiţoiu îi primeşte, astăzi, la minister!, pe… revoluţionari! O nouă palmă a PNL, pentru Ponta, Mazăre, PSD?


Am aflat, ÎN EXCLUSIVITATE, din surse ale revoluţionarilor constănţeni, o veste de ULTIMA ORĂ, care demonstrează, încă o dată, că PNL-iştii par a continua să facă (cel puţin la nivel demonstrativ, formal şi semioficial…) un soi de opinie separată, totuşi, faţă de PSD-işti, (şi) în problema care constituie subiectul acestor rânduri. Liberalul Daniel Chiţoiu (vicepreşedinte PNL), care, la Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute, CHIAR DUPĂ EPISODUL CU MAZĂRE, le-a promis revoluţionarilor că va discuta cu ei, mai pe larg, despre problema reluării plăţii indemnizaţiilor, ca şi despre alte doleanţe şi revendicări ale acestora, va primi astăzi, după ora 12.00, la Bucureşti, în sediul ministerului pe care-l conduce , o delegaţie a revoluţionarilor, care va include şi câţiva constănţeni, membri ai BNR, printre care Liviu Zamfir şi… Stere Beca. Se pare că, şi de această dată, revoluţionarii sunt folosiţi de partidele din USL. Numai că nu mai este vorba de distrugerea inamicului extern Alianţei (PDL, Băsescu etc), ci de războiul… intern din USL, acela dintre PNL şi PSD.

Stere Beca are cazier deoarece magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul declarat de către acesta împotriva sentinţei prin care fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Conform anchetatorilor, Stere Beca a pretins şi primit suma de trei mii de dolari de la Emil Uros Boor, pentru a elibera un certificat fiscal necesar perfectării unui act de vânzare a unei suprafeţe de teren de o mie de metri pătraţi, ca secretar al Primăriei Valu lui Traian. Din 1999 este și membru în baroul Constanța.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri