DELTA DUNĂRII - SIMFONIA SĂRBĂTORILOR PASCALE

DELTA DUNĂRII - SIMFONIA SĂRBĂTORILOR PASCALE(1979)


Delta Dunării a intrat în zodia sărbătorilor pascale, după un preludiu de Florii. A început simfonia sezonului turistic 2019 în Delta Dunării. Pe post de dirijor, un André Rieu autohton, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (A.M.D.T.D.D.). Pe post de orchestră simfonică, instituția amintită, compozitor și interpret “Ansamblul de balet al nuferilor” care a revenit în țară după o iarnă grea. Repertoriul abordat se adresează tuturor celor care vin să își petreacă vacanța în Delta Dunării. Genericul “Anotimpurile”, în versiunea tulceană a turismului de calitate. Punerea în scenă a ceea ce urmează să se întâmple se datorează și Consiliului Județean Tulcea, partenerul fidel al A.M.D.T.D.D..

Consultați cataloagele de specialitate! Ca întotdeauna, cei mai grăbiți să ajungă în Delta Dunării sunt pescarii amatori. Sunt ușor de identificat după sculele de pescuit din dotare. Ați asistat vreodată la o discuție de specialitate între pescari? Chiar dacă tehnica a avansat vertiginos și în această direcție, cei mai mulți preferă undițele clasice. Ca și locurile clasice de pescuit sportiv. Vă recomand câteva adrese: “Holbina-Trei Bibani,” “Cormoran”, “Lunca 1” și “Lunca 2” - Jurilovca, puncte turistice de excepție și bineînțeles, nu numai acestea! O măsură inedită și eficientă menită să contribuie la dezvoltarea turismului în Delta Dunării. Asigurarea unor facilități care să-i stimuleze pe pescarii amatori să apeleze la diverse servicii de cazare, masă, aventură etc. În Deltă, se practică pescuitul de tip catch realese.

Și se mai practică ceva greu de egalat pe o rază mare de acțiune: OSPITALITATEA. O trăsătură caracteristică localnicilor. Și, în plan profesional, patronilor de pensiuni, restaurante și hoteluri. Datorită lor, acestor oameni minunați, un fel de Ivan Patzaichin multiplicați, Delta Dunării a devenit un punct de atracție activ pe întreaga durată a anului. Și, în mod deosebit, de Florii, de sărbătorile pascale și 1 Mai! Porțile DELTEI sunt deschise permanent pentru toți cei care iubesc acest colț minunat de țară. Industria ospitalității a trecut la turația recomandată pentru apropierea de vârful sezonului. Mă refer și la vacanța prelungită a acestor zile. 

Sezonul turistic 2019 în Delta Dunării și în județul Tulcea este un demers al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și al Consiliului Județean Tulcea, menit a veni în ajutorul operatorilor locali din industira ospitalității. Aceștia sunt pregătiți să ofere turiștilor experiențe unicat.

De pildă, amatorii de bird watching au asistat la revenirea păsărilor călătoare în Delta Dunării, iar operatorii specializați au organizat excursii dedicate, pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp.

Au acostat primele nave de croazieră, care aduc anual în Deltă mii de turiști străini, în principal din Germania, Austria sau Franța. Până la sfârșitul lunii noiembrie vor sosi în Deltă 292 de astfel de nave.

Pentru vacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii pot găsi în județul Tulcea oferte variate, de la agro-pensiuni, pensiuni și până la hoteluri de 3, 4 și 5 stele. Prețurile pachetelor turistice pentru această vacanță variază între 500 și 1.500 de lei pentru o persoană, dar, deja, gradul de rezervare a depășit 70% în majoritatea unităților de cazare.

FIȚI BINEVENIȚI ÎN PARADISUL DELTEI DUNĂRII!
     
jooble.org