DEVESELU de MEDGIDIA

DEVESELU de MEDGIDIA(1860)


Vestea că Valentin Vrabie a trecut la PNL, renunțând la statutul de independent, a declanșat diverse reacții printre mahării locali ai PSD, luați oarecum prin surprindere...Unii au dat în bâlbâială. Alții, care erau bâlbâiți din naștere, și-au revenit și acum vorbesc normal! Alții vorbesc cu un pronunțat “R”, tic pe care l-au căpătat și responsabilii cu înjurăturile, care riscă să rămână cu gura strâmbă...

În alte nuclee ale partidului, s-a așternut liniștea, vorba lui Gigi Haleț. După ce i-au băgat strâmbe prin Victor Ponta la PRO ROM NIA, cu o descriere detaliată de Mircea Dobre, care a spus că nu oricine poate ajunge vicepreședinte la partid, pesediștii l-au considerat gata clasat. Era evident că onor seniorii PSD Constanța nu sunt dispuși să uite faptul că primarul de la Medgidia a refuzat, într-o manieră sonoră, propunerea acestora de a bate palma cu partidul lor! Chiar mai mult de atât, s-a întâmplat că Vrabie nu i-a răspuns la telefon lui Felix Stroe, într-un moment de incredibilă tandrețe, când acesta a vrut să-l felicite cu prilejul zilei sale de naștere! Drept represalii, echipa de zgomote a PSD a continuat campania de denigrare a primarului, exploatând la maxim starea de nemulțumire a unor personaje ciudate care au fost expulzate din anturajul primarului și acum vor să se răzbune pe chestia asta, denigrându-l! Așa se face că pe diverse canale primarul este prezentat într-o manieră care să te determine să îl ocolești! Dacă nu ar fi îmbibate de venin, m-ar amuza acest gen de șicane!

Revenind sub spectrul politic, sunt convins că gestul celor de la PNL le-a luat aerul pesediștilor! Este evident faptul că apariția lui Vrabie pe o poziție avansată și cu susținerea liberală de care beneficiază îi încurcă rău de tot în perspectiva alegerilor care se apropie cu pași repezi. În timp ce aproape toate partidele își etalează candidații, e drept, unii sunt travestiți, PSD păstrează secretul pe acest subiect! Dacă secret poate fi lipsa de cadre noi! Și ca să mențină starea de suspans, alimentează orgoliul “iepurașilor” din propria rezervație. La o primă evaluare, constat că PSD nu are prea multe alternative, dacă nu cumva ne pregătește o surpriză prin subteranele sale. Țuțuianu, Horia, zis Cattani, chiar Făgădau, sunt eclipsați de o eventuală candidatură a lui Mohammad la Primăria Constanța. Unii fac și acum în pat de când au auzit că Mohammad ar fi tentat să candideze la Primărie susținut de PSD! Sigur, aprilie rămâne luna păcălelilor, dar s-au mai păcălit și alții!

Mai aproape de PSD se află însă Claudiu Palaz, “omul rău”, cum i se spune, care are o relație de invidiat cu conducerea de partid și de stat, ca să glumim puțin. Mișcarea făcută de Valentin Vrabie îl deranjează și pe vicele Palaz, programat, la un moment dat, să facă el pasul în PNL ! Ar fi fost total neconstructiv, ținând cont de atitudinea lui Palaz față de PNL, care i-a înjurat la scenă deschisă pe liberalii constănțeni! Dar nimeni nu își mai aduce aminte!

Efectul Vrabie asupra tiroidei pesediste este de-a dreptul devastator. Fie și pentru faptul că în teritoriu, la Medgidia, nu mai are în față, ca adversar, un simplu independent, ci un partid de calibrul PNL.

Un scut antirachetă gen Deveselu menit să-i protejeze și să-i ajute pe cetățenii orașului...
jooble.org