ÎNTREBARE. CUM ÎL SUPORTĂ TRAIAN BĂSESCU PE PALAZ ?

ÎNTREBARE. CUM ÎL SUPORTĂ TRAIAN BĂSESCU PE PALAZ ?(1640)


Comentând un editorial de-al meu, intitulat “Prințișorul”, Gigi Haleț, cunoscut și apreciat istoric, scriitor, jurnalist și om de cultură, se întreabă, referindu-se la Claudiu Palaz, liderul PMP Constanța, cum de îl suportă Traian Băsescu!

Aceeași întrebare mi-am pus-o și eu, dar cu câțiva ani în urmă…
Mai bine zis, după un incident petrecut la Constanța, când domnia sa a avut o ieșire mai puțin politicoasă față de Elena Udrea de atunci și costaricana de astăzi!

Ca unul care îl cunosc foarte bine, fiind vorba și de feblețea lui, m-am așteptat ca Băsescu să explodeze, să se tăvălească pe jos, dar nimic! S-o fi tăvălit omul în vreo toaletă, nu știu, dar public nu a răsuflat nimic!

M-am întrebat, atunci, precum Gigi Haleț, azi.
Cum se face că Traian Băsescu îl suportă?

Mai ales că Prințișorul i-a mai dat din când în când peste mână!
Aia, dreapta, cu care a semnat primirea lui în PMP și “botezul” său în postura de “lider” al partidului.

Ca și domnul Haleț, am revenit, în zilele noastre, cu aceeași întrebare. Cum de îl suportă Traian Băsescu?

Ne aflam în perioada în care Palaz săpa la un picioruș. Nu, nu la celebrul picioruș al podului, intrat deja în istorie, ci la unul din piciorușele lui Turcescu, mult mai celebrul său coleg(!!) de partid! Singurul care, venind la Constanța, a avut curajul să îl critice pentru relația sa cu PSD! Reacția sa a fost o dovadă clară că Turcescu nu îl suportă deloc pe Palaz. Chiar dacă, de curând, în timpul unei dezbateri televizate, a adoptat tactica mortului în păpușoi pe acest subiect!

Un amănunt, Turcescu este, în plan politic, creația lui Băsescu! Dai în Turcescu, dai în Băsescu!

“Cum de îl suportă Traian Băsescu pe Claudiu Palaz?” întreabă Gigi Haleț.

Eu aș pune întrebarea și invers. Cum de îl suportă Claudiu Palaz pe Traian Băsescu?

Știut fiind faptul că Băsescu este foarte incomod ca șef, indiferent de domeniul de activitate. În opinia mea, este o suferință comună. Să nu îmi spună mie cineva că Palaz s-a dat de capul lui de partea pesediștilor constănțeni! Ba, dimpotrivă, sunt convins că fostul președinte a valorificat cu bună știință relația pe care o are Claudiu Palaz cu actuala conducere a PSD Constanța!

Traian Băsescu i-a ținut o vreme spatele, cum se spune, jucând, în stilul său caracteristic, rolul unui pitic care nu știe nimic! Așa se face că de multe ori am asistat la scene de parodie cu cei doi politicieni în roluri diferite.

Băsescu juca rolul “căpcăunului” care înghite pesediști cu pumnul la o singură masă pe un canal de televiziune. În același timp, pe un alt canal, Palaz poza în “îngerul păzitor” al pesediștilor constănțeni, dacă nu cumva acesta a fost adoptat de PSD!

Mai nou, liderul PMP Constanța este luat în calcul, fie și teoretic, ca posibil candidat din partea PSD la alegerile locale! Părerea mea este că Băsescu și Palaz sunt nevoiți, în virtutea unor interese, să se suporte reciproc! În definitiv, nici nu este chiar atât de greu, pentru că cei doi politicieni au foarte multe caracteristici în comun.
Cum s-ar spune, orb la orb nu își scoate ochii!

Parafrazându-l pe Gigi Haleț, eu aș pune o altă întrebare.
Cum îl suportă electoratul cu fundul în două partide cu doctrine total diferite pe domnul Claudiu Palaz ?

Cât privește relația sa cu Băsescu, îmi permit să-i sugerez să nu aștepte rezultatele de la europarlamentare!

 
jooble.org