PRIMARUL FĂGĂDĂU ÎȘI DĂ DEMISIA! AUUUUUUUUUU...

PRIMARUL FĂGĂDĂU ÎȘI DĂ DEMISIA! AUUUUUUUUUU...(1992)Îl sfătuiesc prietenește,deși nu am fost niciodată prieteni, pe domnul Decebal Făgădău să nu se plimbe singur prin pădure. S-ar putea să dea nas în nas cu lupul! Mai ales că obișnuiește destul de des să urce și dumnealui la căsuța Scufiței Roșii de pe marginea drumului forestier. Pentru cine nu mai poate nici cu Viagra, loc de pelerinaj.

Repet, s-ar putea să dea nas în nas cu lupul. Și, de data asta, pe bune! Pentru că, până acum, semnalele sale de alarmă cum că, săriți, fraților, mă mânâncă lupul, s-au dovedit a fi simple cacealmale sau caterinci personale de prost gust. Deși vulpea este recunoscută pentru viclenia ei, primarul Făgădău se bazează pe proasta creștere a lupului ori de câte ori promite câte ceva sau își ia un angajament solemn. De asemenea, se bazează pe lipsa sa de scrupule când o abordează pe Scufița Roșie, cu avansuri și trimiteri la dimensiunea unor organe lumești, nasul, urechile…

De atâtea ori a strigat Făgădău “vine lupul”, încât, nici lupul nu îl mai crede! Așa că, dați-mi voie să nu cred nici eu, dacă declarația sa este reală, că domnia sa își dă DEMISIA! Auuuuuuuuuu...După cum ar reacționa toți lupii din jurul său!

Făgădău și demisia! Auuuuuuuuuuuuu…
Hai să fim serioși! Făgădău și demisia. Două noțiuni paralele.

Îl sfătuiesc prietenește pe primarul Făgădău, deși nu am fost niciodată prieteni, să nu strige “FOC!”, pentru că nimeni nu o să cheme pompierii! Să nu se urce pe acoperișul unei case, pentru că o să spună toți că a înebunit primarul! Altfel, cine îl crede!

Nu vă tulburați prea mult, domnul primar își dă demisia. Da, dar nu acum. Cu puțin timp înainte de alegeri. Adică, speră el, când poate se mai limpezesc treburile în PSD, pentru că a revenit tare din urmă Țuțuianu! Atunci o să se hotărască dumnealui, dacă o să îl mai susțină PSD sau trece la statutul de independent. Pentru că domnia sa nici nu concepe să renunțe la statutul de primar al Constanței. Adică exact orașul pe care domnia sa continuă să îl persecute în numele ambițiilor sale politice!

Cu alte cuvinte, tot noi, cetățenii, trebuie să ne sacrificăm cât timp primarul trage targa pe uscat până când își vede sacii în căruță! Cu demisia închipuită în buzunar, ce entuziasm poate avea un primar care știe că partidul său vrea să se lepede de el! Care oricum nu a făcut mai nimic din ce a promis! Care crede că va fi popular în postura de “independent”. După ce a persiflat tot timpul statutul de autentic independent și a încercat de mai multe ori să-i facă necazuri lui Andrei Popescu, dar a dat de o stâncă tare…

Așadar primarul nostru demisionează. Dar mai întâi să își facă mendrele până la sfârșit. La noi, demisia a devenit subiect de telenovelă prin intermediul căreia politicienii își testează popularitatea!

A încercat șmecheria asta și Traian Băsescu. A demisionat la miezul nopții, când era miting în Piața Victoriei, și a renunțat dimineața. Bine a făcut, pentru că acum, folosindu-se de PMP, candidează la europarlamentare.

Cum nimeni nu s-a aruncat pe geam la auzul veștii că Făgădău “ne lasă”, poate că ar fi bine să își dea demisia pe bune și acum!

Da’, dar cine stinge ultimul lumina în PSD?
 
jooble.org