PRIMARUL și CIORBARUL

PRIMARUL și CIORBARUL(1777)


La Medgidia, prinde contur o nouă speță. Pescuitorii în ciorbă. Se luptă Primarul cu Ciorbarul. Ultimul conflict iscat în Consiliul Local a fost la un pas de a degenera! Un cunoscut provocator a fost evacuat la timp și spiritele s-au mai calmat.

Medgidia arde și unii consilieri își pierd vremea în dispute sterile! Apă de ploaie, materia de bază care intră în compoziția ciorbei buclucașe. Concluzia a fost trasă de primarul Vrabie, care a menționat că totul se trage de la un blid cu ciorbă!

Cei care urmăresc evenimentele de la Medgidia cunosc deja dedesubturile acestui scandal și se minunează deja de anvergura sa. Atâta tevatură pentru un blid cu ciorbă! Da, dar blidul despre care vorbești este blidul țării românești! Glumesc, deși e de plâns!

Un întreg oraș stă la cheremul unor indivizi care apără ciorba lui Butnaru! Domnul Butnaru este cunoscut ca fiind consilierul care tulbură tot timpul apele în Consiliul Local.

La Medgidia, mai nou, supărat că sportivii orașului nu servesc masa la cârciuma lui, tulbură și ciorba! De aia spune primarul că tot scandalul de la Medgidia s-a extins, având ca miză un blid cu ciorbă…Da, dar blidul e o nouă afacere bănoasă, de unde și starea generală de nervozitate…

Un alt motiv de vrajbă îl constituie contractul de catering pentru Spitalul Medgidia. Altă ciorbă cu altă pălărie, dar cu același titular: Marian Butnaru.

Tot Butnaru? Tot Butnaru?
Și tot ciorbă? Tot ciorbă? Tot cu blidul? Tot cu blidul?

La Medgidia, blidul a înlocuit ocaua mică! A ajuns unitatea de măsură a corupției locale…

La Spital, generații întregi de bolnavi și de suferinzi s-au hrănit, din anul 2001 și până în ziua de astăzi, doar cu preparatele făcute în laboratoarele lui Butnaru! Pe care, trebuie spus, nu l-a clintit nimeni de pe piață, pentru că, zice el, are oferta cea mai ieftină. Ar fi interesant de aflat cum reușește!

Acum, după ce a intrat în conflict cu Vrabie, se teme că invicibilitatea acestui contract-maraton se va spulbera și a trecut la presiuni. Mai ales că primarul a anunțat că va organiza cea mai transparentă licitație din câte s-au organizat vreodată la Medgidia!

O anumită parte a presei a prezentat neregulile existente în sistemul de catering care deservește Spitalul, dar nemilosul Cattani, de la Protecția Consumatorului, nu a reacționat! Era pesemne băgat cu capul într-un galantar și nu a auzit de cazul respectiv!

Marian Butnaru e făcut pentru improvizații de tot felul. De pildă, joi seara, la ședință, era producător de precipitații. Când îl întrebam dacă are vreo legătură cu conflictul, care era la un pas să degenereze, se făcea că plouă! Este, în funcție de situație, când lupul, care își schimbă vocea, folosindu-se de mai multe pile de diverse dimensiuni. Când vulpea care se preface că este moartă în mijlocul drumului, așteptând, de fapt, căruța cu pește…

Când vorbește cu mine la telefon, simt când este spășit, ca și cum l-am prins cu mâinile în stupul cu miere,și când este acru precum agurida. Joi seara, nu era nici dulce, nici acru. Era nehotărât, așa că mi-a răspuns târziu la telefon...Doream să mă edific în legătură cu cele petrecute la ultima ședință a Consiliului Local, catalogată de unii ca fiind foarte tensionată...

După o lună de zile de liniște și un oarecare consens, în Consiliul Local Medgidia miroase din nou a praf de pușcă. La ședința de joi seara, nici măcar marți, trei ceasuri rele, s-au auzit din nou schimburile vocale pe tonalități de soprană aflată la repetiție. Și, ca la orice repetiție la rece, își poate permite o gargară sau două ca să-și dreagă vocea. Practic, nu-i nimic muzical.

Au fost invocate din nou schimburile de lovituri sub centură sub genericul “Ba’ pe-a mamei dumneavoastră”, dovadă că domnii consilieri s-au mai emancipat pe durata armistițiului. Scăderea drastică a loviturilor la cap cauzatoare de pierderi de memorie poate fi luată ca etalon în ce privește combaterea violenței. Care violență, era să se producă joi seara...

Cu Butnaru, însă, nu știi niciodată în ce parte a planetei te afli!
Sigur, e pitic și nu bea decât lăptic! Nu are afaceri, e prea mic, nici interese acunse la Medgidia! Ciorba este un pretext vânat de primar, zice el.

Ar fi timpul ca domnii consilieri să explice atitudinea lor negativistă față de Medgidia. Doar de dragul de a-i pune piedici primarului! Și ca să-i faci sânge rău cu votul tău, cum procedezi? Dai foc la toată casa?

Primarul Vrabie spune că tot acest scandal a fost o nouă perdea de fum menită să mascheze adevăratele intenții ale domnului Butnaru.
jooble.org