Deputatul PNL Robert Boroianu: Încotro se îndreaptă agricultura românească, dacă România trăiește, din nou, numai din importuri, domnule Daea?!

Deputatul PNL Robert Boroianu: Încotro se îndreaptă agricultura românească, dacă România trăiește, din nou, numai din importuri, domnule Daea?!(1871)


"Deși în anii 2013 şi 2014 România a încheiat pe excedent în comerţul cu produse agroalimentare, cu un plus de 300 de milioane de euro, respectiv 500 de milioane de euro, iată că, din păcate, ne-am întors de unde am plecat! Adică, deficitul comerțului cu produse agroalimentare a suferit din nou o majorare semnificativă în anul 2018, în loc să crească exporturile din domeniul agricol.

Cu alte cuvinte, România, în loc să-și dezvolte producția de produse agricole, căci are această capacitate, dar este neglijată de prea multă vreme, a înregistrat în anul 2018 un deficit fulminant, de 1,153 miliarde de euro în comerţul cu produse agroalimentare.

Astfel, țara noastră a avut anul trecut cele mai mari creșteri la importurile de carne de porc – oare de ce ?!-, de carne de pasăre și animale vii, de produse de brutărie și patiserie, dar și de cereale sau semințe.
Toate acestea demonstrează superficialitatea cu care este tratată capacitatea agriculturii românești și politicile deficitare ale Guvernului PSD-ALDE, care nu are nicio legătură cu realitatea din teren!

Dacă lucrurile ar fi stat așa cum au promis în Programul PSD de guvernare și ar fi investit în modernizarea sistemului de irigații din România, poate că astăzi agricultura românească nu ar fi avut parte de acest deficit intempestiv!

Dacă ar fi gestionat în mod responsabil criza generată de epidemia Pestei porcine africane, poate că România nu ar fi devenit din nou campioană la importurile de carne de porc și animale vii!

Dacă le-ar fi păsat, cu adevărat, de fermierii români și de potențialul agriculturii românești, nu ar fi determinat accelerarea, cu această viteză nemaiîntâlnită, a creșterii importurilor de produse agroalimentare!

PSD nu a făcut altceva decât să trimită sume uriașe de bani – de drept ai agriculturii românești - în buzunarele altor țări, care ne exportă, pe bandă rulantă, niște produse agricole pe care am fi fost și noi în stare să le producem, poate cu mult mai bine, chiar la noi acasă!"

Foto: Jurnal Giurgiuvean 
jooble.org