Tomisul, ultimul bulevard al urbei

Tomisul, ultimul bulevard al urbei(3745)


Din 4 în 4 ani suntem transpuși într-o atmosferă anacronică de sărbătoare prin care toate micile schimbări care ar putea face diferența în orașul nostru sunt la un pas de realizare. Campania electorală vine mereu cu promisiunea că măcar o zi de weekend vom avea bulevardul principal transformat în alee pietonală și vom zburda laolaltă copii, adulți și făgădăi pe biciclete și role de la Miga în jos.

Realitatea este că tot pavajul din centrul istoric este plecat de pe poziție, se asfaltează periodic aceleași străzi din interese financiare evidente, se schimbă stâlpii cu alții noi din aceleași considerente, maidanezii umblă în haite periculoase și lista poate continua, dar nu vreau să par atât de negativist.

Motivul pentru care scriu acest articol este că de la finele anului trecut și până astăzi, administrația locală care promite transport în comun civilizat, biciclete și stații electrice, sală polivalentă și parcări subterane în oraș, nu reușește să se ocupe de o normă imperioasă pentru desfășurarea în siguranță a traficului din centrul nostru... trasarea benzilor de pe bulevardul Tomis !

Dacă aș primi o amendă în intersecțiile Victoria, Dacia sau Boema, cum ați putea să explicați pe ce bandă eram staționat, pe ce bandă am depășit sau dacă era linie continuă sau nu ?!

Poate pentru unii o să par exagerat că am pretenția ca în 2019 să avem principalul bulevard trasat, dar dacă în câteva zile nu se rezolvă, promit să merg cu prietenii pentru câteva ore și o rezolvăm cu cretă... Nimic nu își arată adevărată însemnătate până nu se întâmplă o nenorocire... ceea ce păreau niște simpli stâlpuleți care delimitau trotuarul de șosea s-a dovedit că au contribuit într-o măsură covârșitoare în deznodământul grav al unui accident de la sfârșitul acestei săptămâni.

Bulevardului Tomis i-aș adăuga o bilă albă pentru spațiul mult mai generos oferit recent pietonilor, dar cred că locatarii din blocurile din zonă, cărora le-au dispărut peste noapte locurile de parcare, nu sunt de aceeași părere.

Poate sunt prea cârcotaș și ar trebui să scriu o odă despre kilometrul (cu indulgență) de pistă pentru bicicliști ... sau despre intersecțiile fără coșuri de gunoi... of câte mai sunt !

Ce urmează după #vreauoțarăcaafară, #rezist, #șieu, #vremautostrăzi ... #trasațibenzilepetomis ?! nu știu cui trebuie să îi fie rușine? Nouă că suportăm de 4 luni un bulevard cu marcaj incomplet sau lor că se preocupă doar de beneficiile funcțiilor și nu și de îndatoriri?! 
jooble.org