ORA LA CARE HAITELE DE POLITICIENI IES LA DRUMUL MARE

ORA LA CARE HAITELE DE POLITICIENI IES LA DRUMUL MARE(3034)


Am făcut un revelion la Bran cu niște bogătani simandicoși și extrem de prețioși. Dar, mai ales, zgârciți! După ei, mi-a rămas în minte un singur lucru. Plescăitul degajat după fiecare înghițitură lacomă ca a unui lup flămând. Și încă ceva. Mârlănia de a-și fi obligat soțiile, niște doamne înzorzonate, să dea cu teul pe jos în dimineața zilei de 1 ianuarie! Noi aflându-ne într-o vilă închiriată de la primarul localității...Vă interesează cum au petrecut dumnealor revelionul? Vă spun eu. Toată noaptea au transmis și au citit mesaje pe telefon în gura mare! Evident, ca să știm noi, câțiva turiști, ce relații sus-puse au dumnealor! Vă las pe dumneavoastră să comentați.

Alt episod, aceeași atitudine incalificabilă.
Prezenți la un spectacol de gală organizat la Constanța, mai mulți politicieni cunoscuți, cinci la număr, s-au așezat pe un rând și au început să “frece” telefoanele!!! Și asta se întâmpla în timp ce pe scenă se desfășura un spectacol excepțional! Din care domniile lor nu înțelegeau nimic, fiind vorba de un act autentic de cultură!

Cum să le ceri unor astfel de specimene să sprijine cultura când dumnealor nu au pic de respect față de actul în sine! Le-am văzut fețele. Stăteau trântiți pe scaune și vorbeau la telefon. După care au început să discute între ei… Au făcut abstracție de faptul că se aflau într-o sală de spectacole. Nu a contat acest lucru pentru domniile lor! Se tot uitau spre rândurile din față. Într-un târziu, am realizat că domnii politicieni au venit cu un scop ascuns. Să abordeze un personaj mult mai important decât ei! Un personaj important la care nu au reușit pesemne să ajungă pe căi ordonate și oficiale. Și atunci ce și-au zis dumnealor? Să iasă la drumul mare în haită și să-l imobilizeze pe holuri ca să le asculte păsul!

Altă dovadă de lipsă de educație!
Personajul mult mai important decât ei era prezent cu soția la spectacol. E o lipsă totală de respect ca, într-un astfel de moment, încărcat și de o oarecare solemnitate, niște derbedei politici să-i taie calea și să-l abordeze în interes personal! Ce alte priorități i-ar putea scoate, sâmbătă seara, în stradă după tipicul haitelor de lupi?

Dacă nu au respect față de șeful cel mare, atunci, cum o să aibe respect față de cultură?! Față de slujitorii culturii! Față de consumatorii de cultură veniți în număr foarte mare ca să se bucure de valorile prezente pe scenă.

Din păcate, am devenit cu toții prizonierii politicienilor neobrăzați care au pus stăpânire pe spațiul public! Nu m-ar mira ca, într-o zi, haitele de politicieni să ne dea afară dintr-o sală de spectacole ca să poată sta dumnealor de vorbă în liniște! Cine procedează așa?
jooble.org