LECȚIA GREACĂ

LECȚIA GREACĂ(1436)


Grecia - 190 de ani de independență.
La Constanța, de ZIUA GRECIEI, am avut șansa de a trăi, de fiecare dată, momente unice, cu semnificații aparte pentru un popor sensibil ca al nostru.

De la momentul Sirtaki de pe plaja Modern, care a ilustrat voința celor care și-au propus să doboare un record, lecția greacă este din ce în ce mai elaborată.

Trec în revistă câteva dintre principalele mesaje transmise, sâmbătă seara, de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Drapelele Greciei și României, întruchipând doi tineri frumoși, defilând îmbrăcați în haine populare. Curați ca lacrima. Ca lacrima izvorâtă în timpul intonării imnurilor de stat.

Grecia și România, simbolizând prietenia autentică Cântată și ea la scenă deschisă, sâmbătă seara, de minunații artiști veniți special pentru a sărbători ZIUA NAȚIONALĂ A GRECIEI. Și încă ceva, fără de care nu am fi putut vorbi astăzi despre prietenia româno-greacă: RESPECT.

Lecția greacă a cuprins și în acest an un bogat program artistic. Pe lângă artiștii consacrați, s-au afirmat numeroși elevi amatori de dans autentic marca ELPIS, care au redus la tăcere o sală arhiplină, cu foarte mulți spectatori în picioare. Din această poziție, s-au uitat după Zorba. Oamenii aceștia au venit să vadă Grecia în mișcare. Și încă ceva. Să asculte melodiile care fac din Grecia un tărâm al iubirii și respectului între oameni. Zorba grecul și Zorba universalul.

Lecția greacă se referă și la tinerii trecuți prin școala talentelor de la ELPIS, care și-au dat sufletul pe scenă.

De ZIUA GRECIEI, domnul Anton Antoniadis a demonstrat că nu are egal în foarte multe privințe, dar, în mod deosebit, din punct de vedere organizatoric. Sub bagheta sa de veritabil maestru de ceremonii, cântecul și dansul venite direct din Grecia au făcut din ZIUA GRECIEI cea mai frumoasă zi a anului…

GRECIA, LA MULȚI ANI!

ANTONIADIS, CONTINUĂ!
 
jooble.org