Mihai Daraban: România poate deveni un hub logistic pentru mărfurile fabricate în Vietnam

Mihai Daraban: România poate deveni un hub logistic pentru mărfurile fabricate în Vietnam(1590)


Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit în data de 20 martie, vizita E.S. domnul Dang Tran Phong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R.S. Vietnam în România, în scopul identificării unor soluții de creștere a volumului schimburilor comerciale dintre cele două state.

Pe agenda întrevederii s-au regăsit subiecte precum conectarea directă a întreprinderilor mici și mijlocii din România și Vietnam și dezvoltarea unor asocieri între companiile din cele două state în domenii precum construcțiile civile, infrastructura sau producția.

„România poate deveni un hub logistic pentru mărfurile fabricate în Vietnam, destinate pieței europene, atât prin statutul nostru de stat membru al Uniunii, cât și prin infrastructura navala disponibila, respectiv portul Constanța și transportul fluvial pe Dunăre. Această infrastructură permite un acces mai facil al mărfurilor către statele din Europa de Vest. Schimburile comerciale dintre România și R.S. Vietnam înregistrează un nivel sub potențialul celor două economii, iar cifrele actuale nu reflectă și categoriile de bunuri care sunt exportate din România prin țări terțe”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Între România și Vietnam există multe asemănări, atât în ceea ce privește avantajul geopolitic, cât și din punctul de vedere al structurii mediului de afaceri. Dezvoltarea relațiilor economice și comerciale dintre România și Vietnam se poate realiza prin conectarea directă a întreprinderilor mici și mijlocii. Chiar dacă majoritatea companiilor românești cu capital vietnamez activează în domeniul comerțului, este necesară dezvoltarea unor asocieri între companii și în alte domenii, pentru că astfel putem contracta împreună proiecte de anvergură internațională”, a declarat E.S. domnul Dang Tran Phong.

 

Background

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii octombrie 2018, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Republica Socialistă Vietnam se ridica la 168,62 milioane euro.

Numărul total al companiilor vietnameze active în România, în martie 2019, era de 225, cu o valoare totală a capitalului social subscris de peste două milioane de Euro.

Camera de Comerț și Industrie a României a semnat, la Hanoi, în luna iulie 2016, un acord de cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie Vietnam.

Sursa: www.ccir.ro




jooble.org