Masonii vor să aflăm ce este cu acest du-te vino al românilor deștepți prin Europa Noi, ăștia care rămânem, ce suntem? Și ce facem?ÎNCĂ O CONFERINȚĂ ORGANIZATĂ DE MLNR: EXODUL DE INTELIGENȚĂ- PROBLEMĂ MAJORĂ A ROMÂNIEI

Masonii vor să aflăm ce este cu acest du-te vino al românilor deștepți prin Europa Noi, ăștia care rămânem, ce suntem? Și ce facem?ÎNCĂ O CONFERINȚĂ ORGANIZATĂ DE MLNR: EXODUL DE INTELIGENȚĂ- PROBLEMĂ MAJORĂ A ROMÂNIEI (2748)


            Luni, 18 martie 2019, ora 17.00, din nou o sală arhiplină, adică stăteau unii și în picioare, pentru încă o conferință despre "Viitorul României" din ciclul lansat de dr. Radu Bălănescu, Marele Maestru al MLNR.

De data asta în Aula Magna a Universității Ovidius din Constanța, deși nu era nimeni de pe la ei, de acolo, pregătit să ne lămurească despre cum e cu "Exodul de inteligență - problemă majoră a României", profesorii universitari, gazdele, erau cuminți, în sală. Și de data asta invitații au fost bine aleși, de încredere, buni cunoscători ai acestui domeniu îngrijorător pentru români.

 

Doamna prof. univ. dr. Adriana Miclea de la ASE București a deschide seria de comunicări într-un mod neașteptat, foarte emoționată, insistând mereu că face declarații la modul subiectiv fără ca nimeni să înțeleagă care ar fi motivul și determinarea. Ne explică, pe scurt, câte ceva despre exod, migrație etc foarte teoretic, reușind în final să citească cuvânt cu cuvânt ce era scris pe hârtiuțele dumneaei și pe ecranul din spate.

 

Se înviorează imediat atmosfera ca urmare a emoționantelor relatări ale doamnei profesor Alexandra Botoșanu, șefa de catedră de matematică de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Am aflat că avem copii buni, elevi minunați care vor să învețe în continuare la înalte școli din toată lumea. Și chiar o fac, dau examene și reușesc să fie apreciați la cel mai înalt nivel, lucru care ar trebui să ne bucure.

 

Domnul dr. Alexandru Nicolin cercetător gradul Gr. 2 la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei și profesor asociat de fizică la Universitatea București elegant, priceput în a ne atrage atenția și precum că e din Negru-Vodă (o fi neam cu renumitul primar de cinci mandate Ion Nicolin?!) și precum că tocmai s-a întors din Danemarca după multe studii și activități pe acolo ca să muncească aici cam la același nivel. Zice dânsul că se poate și nu vrem să îl contrazicem. Acum, la Măgurele, funcționează cel mai mare laser din lume unde se fac cercetări dintre cele mai importante.

Nu toți din sală știau că domnul profesor Răducu Popescu a fost Inspector general la I.Ș.J. Constanța pentru a putea înțelege mai ușor de ce dânsul ne spune mândru foarte tare că elevii noștri sunt buni la universități renumite ca urmare a pregătirii școlare de pe aici unde încă mai avem profesori foarte buni. Ne mai informează că, din păcate, programa școlară e încărcată excesiv și că nici dânsul nu a putut face prea multe întrucât interesele unora sunt prea mari și te copleșesc așa că mai bine nu te pui rău cu ei. Acum dânsul e Consilier la Ministerul Culturii, are biroul în clădirea Bibliotecii Naționale unde vede în fiecare dimineață mare aglomerație de studenți studioși (nu e pleonasm, e un adevăr!). Ne atrage atenția, cu tabele și grafice, că în străinătate poate fi și rău și că uneori e mai bine acasă.

 

În finalul din această seară domnul dr. Cătălin Grasa, director al Spitalului Clinic Județean de Urgență" SF. APOSTOL ANDREI " de aici, de pe la noi, adică din toată Dobrogea, ne-a dovedit încă o dată că știe să ne capteze atenția cu un speach plăcut, interesant și binevenit, ca să ne mai dea și puțină încredere în viitor. De când s-au mărit salariile și se dotează spitalul cu ehipamente moderne se întorc să lucreze la Constanța medici de înaltă calificare după ce s-au perfecționat în occident. S-a făcut liniște în sală, nu au mai urmat dezbateri și era bine. Să mai vii, Cătălin, pe la noi, pe la conferințe!

 

Ne-am obișnuit deja cu astfel de manifestări și ne va fi mai greu fără ele. Ar fi bine dacă s-ar mai face. Și de către alții, nu numai de Marea Lojă Națională din România.
  
jooble.org