Cum MINTE președintele Camerei Deputaților în privința câinilor fără stăpân(569)


Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, astăzi, că va solicita urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind câinii fără stăpân, aflată la Comisia pentru administraţie şi că va discuta cu premierul Victor Ponta legat de acest subiect, informează Mediafax.

Valeriu Zgonea a spus că nici fostul guvern nu a fost în stare să rezolve această problemă şi a precizat că va discuta cu premierul Victor Ponta pentru găsirea unei soluţii.


Zgonea minte pentru că uită să amintească faptul că este unul dintre parlamentarii USL care a atacat la Curtea Constituțională soluția găsită de de Guvernul Boc, și anume eutanasierea câinilor fără stăpân, după decizii punctuale ale administrației locale, luate numai după consultarea populației. Zgonea și alte zeci de parlamemtari s-a opus legii, care ar fi putut elimina maindanezii de pe stradă. Mai mult, șefii din USL au propus o lege care interzice eutanasierea câinilor fără stăpân.

"I-am rugat pe secretarul general şi pe liderul grupului PSD în această dimineaţă să se intereseze să urgentăm dezbaterea. Sper să găsim o soluţie. Vorbim despre un copil care are patru ani, fiica mea are şase ani şi ştiu despre ce este vorba. Sunt şi eu iubitor de câini, am acasă câini maidanezi şi de rasă, este important să facem ceva cu această problemă şi deja lucrurile sunt exagerate şi cred că noi românii aşa suntem, niciodată nu suntem în stare să facem un lucru înainte, îl facem dacă există un eveniment", a precizat Zgonea, pe holurile Parlamentului. El a arătat că va discuta în Biroul Permanent şi va cere ca până la săptămâna viitoare Comisia pentru administraţie a Camerei să-şi stabilească cu prioritate dezbaterea proiectului de lege privind câinii fără stăpân.

"Ştiţi foarte bine povestea aceasta cu opiniile administraţiei publice locale, cu opinia administraţiei centrale, nu e de ieri de astăzi, nici fostul guvern nu a fost în stare să o rezolve. Eu cred că o să discut şi cu primul ministru pe la prânz să găsim o soluţie şi să acţionăm această lege, până la urmă trebuie toţi să ne unim eforturile. Este o dramă ce s-a întâmplat ieri", a mai spus Valeriu Zgonea.

El a arătat că la dezbaterea proiectului de lege vor fi chemaţi reprezentanţii organizaţiilor oraşelor şi comunelor, arătând că este obligaţia Parlamentului să rezolve această problemă.
jooble.org