FĂGĂDĂU, PRIMARUL VRAIȘTE

FĂGĂDĂU, PRIMARUL VRAIȘTE(1662)


Vă aduceți aminte de Stan și Bran?
Unul dintre ei, adică Stan, slăbănogul ăla, avea o problemă cu podoaba sa capilară. În momentele surpriză, când băga degetele în priză, tensionate sau când era depășit de situație, i se scula părul în cap! Chestia asta funcționa ca un tic și se repeta destul de des. I se scula părul chiar și a mirare sau când nu pricepea ceva…

Pornind de la această particularitate, diverse persoane au comentat îndelung frizura primarului. Că e sculată, că nu e sculată, că e umflată, că nu e umflată! Frizura lui Decebal Făgădău, umflată în raport direct cu ceea ce a făcut domnia sa pentru Constanța.  Adică nimic! 

După dezordinea care a pus stăpânire pe Constanța, mi-am permis să îl botez pe Făgădău drept Primarul Vraiște. Așa arată orașul nostru! Vraiște, ca el!

Așa primar, așa oraș!
Tot timpul cu părul sculat, scărpinându-se pe după ceafă ca oltenii! Scuzați expresia, dar nu am găsit o altă rimă!

Primarul Vraiște a dat peste cap circulația în oraș!
Ca să testeze reflexele șoferilor, schimbă aproape zilnic traseele, amestecă prin tragere la sorți semnele de circulație. Lui îi plac cel mai mult semnele cu “Interzis”, “Sens unic”, “Obligatoriu la dreapta”, “Claxonatul interzis”, etc. Dar cel mai mult și cel mai mult se dă în vânt după “Parcarea interzisă”! De când cu parcările astea, a început și bietului cetățean să i se scoale părul în cap! Firesc, după ce și-a prins urechile!

Ca să ajungi într-un punct, trebuie să ocolești o jumătate de oraș! Dacă stăm cu părul sculat în trafic, în căutarea unui loc de parcare, ne putem considera virili, nu-i așa? Mai bine s-ar organiza o tombolă cu premii...Câștigă cel care rezistă cel mai mult contra cronometru cu părul sculat. Dar nu la concurență cu Primarul Vraiște, care folosește șampoane care umflă părul!

Revin la circulația lui Vraiște.
Dacă ai treabă în centrul orașului și te deplasezi cu mașina personală, găsești locuri de parcare la Agigea, Gât de pui-Zona Liberă, Tuzla. De staționat, se știe, nu aveți voie să staționați. Pentru un schimb de bezele, folosiți sensurile giratorii din oraș! În timp, ca să scăpăm de amenzile usturătoare, va trebui să ne adaptăm mersului la relanti în sensul giratoriu. Cu alte cuvinte, ca și ăștia cu autostrăzile, ne vom învârti în jurul propriei cozi!

Ca și Primarul Vraiște! Incapabil să se adune!

El a declanșat deja vânătoarea de amenzi. Toate aceste capcane împrăștiate peste tot, ca să mențină starea de haos, sunt dedicate bietului cetățean! El nu are nici o șansă în fața Poliției Locale Constanța! Ba, dimpotrivă, are asigurate toate condițiile pentru a fi purtat pe drumuri și prin tribunale. Și cum, în cazul unei reclamații, se vor judeca practic cu Făgădău, alias Primarul Vraiște, comandantul suprem, e limpede că sunt ca și amendați!

Bătaia de joc este una din virtuțile Primarului Vraiște, alias Decebal Făgădău!
 
jooble.org