MARIAN BUTNARU: -Eu nu merg la o nuntă fără să fiu invitat!-

MARIAN BUTNARU: -Eu nu merg la o nuntă fără să fiu invitat!-(3676)


M-am mirat foarte mult că Luminița Vlădescu, în calitatea sa de viceprimar al orașului Medgidia, și Marian Butnaru, El Comandante în Consiliul Local, au lipsit de la întâlnirea cu americanii!

Indiferent de natura orgoliilor care te mână în luptă, nu poți rata un astfel de eveniment. Nu atât prezența în sine a reprezentanților Ambasadei SUA la București, care are și ea importanța ei, cât, mai ales, motivația acestei prezențe. Finanțarea de către Ambasada SUA a lucrărilor de refacere a maternității din incinta spitalului mare și demararea lucrărilor.

În primul rând, Ambasada SUA la București nu este o instituție oarecare, fiind cunoscută influența sa în chestiunile interne de la noi foarte importante. Faptul că Medgidia a fost aleasă pentru a beneficia de investiția amintită ar trebui să-i bucure și să-i onoreze nu numai pe cei doi aleși ai poporului! Pe ce au pus americanii degetul s-a dezvoltat! Locuitorii comunei M. Kogălniceanu au învățat să facă doi pași înainte de când au venit americanii!


În altă ordine de idei, fiind vorba de o maternitate, mă așteptam ca doamna Vlădescu, lider al partidului de guvernământ, să fie prima care să aprecieze alegerea punctuală a americanilor. Copiii reprezintă totuși viitorul orașului și nu politicienii! Iar siguranța lor contează foarte mult! Știu că domnia sa are copii, este mamă, și ar fi putut trimite un mesaj de mulțumire în calitatea sa de viceprimar...

Mă mir că, la cât de versat este dumnealui, Marian Butnaru a ratat un moment istoric pentru Medgidia! Domnia sa m-a sunat ca să îmi spună că nu a fost prezent din cauza...Da, ați ghicit. Din cauza primarului Vrabie, care nu l-a invitat oficial!
“Eu nu merg la o nuntă fără să fiu invitat!”

E clar. Domnia sa a confundat Ambasada cu nunta și pesemne aștepta o invitație clasică în care sunt trecuți și nașii! Domnia sa poate este obișnuit să vină nuntașii și să-l ia din poarta casei!

I-am explicat că protocolul în sine a fost unul cât se poate de simplu și de decent în ton cu exigențele oaspeților. Din păcate, orgoliile de doi lei îi omoară pe aleșii Medgidiei! Și, la rândul lor, omoară orașul!

Măcar Butnaru e cinstit în acest caz.
Știa de acțiune, dar aștepta să fie rugat în genunchi și cu invitație parafată de americani! L-am întrebat:
“Credeți că dacă veneați la spital vă dădea primarul afară? Mă îndoiesc.”

Când vine vorba despre prietenii, când nu era nevoie de invitații speciale, Butnaru devine sensibil, cel puțin la telefon, ceea ce înseamnă că nu este pierdut definitiv pentru oraș. Dar, din păcate, orgoliile îl omoară!

O fotografie în care apar aproape îmbrățișați Butnaru și Tutungiu a produs multă agitație în oraș! S-au împăcat cele două roze? NU. Dar ar vrea să se împace? Tutungiu zice NU. Butnaru nu zice nici NU nici DA. Așteaptă șmecherește la colț ca în povestea cu americanii. Dacă primește invitație, bine, dacă NU, stă la pândă!

Și ca să clarifice chestiunea parteneriatelor sale personale, a ținut să mai facă o precizare. Să nu mai alătur numele său de cel al Luminiței Vlădescu în articolele mele!
“Nu am băut nici măcar o cafea împreună!”

I-am explicat domnului Butnaru că eu nu am scris niciodată despre cafea, ci despre voturile din Consiliul Local.

La finalul discuției a ținut să îmi reproșeze că sunt prieten cu primarul Vrabie! Îi răspund astfel. De ani de zile, pentru că mă cheamă Cristea, foarte mulți spun că sunt rudă cu primarul de la Costinești! Întrebați-l pe Traian Cristea cine este dușmanul lui de moarte. O să vă convingeți după cum se manifestă dacă suntem rude sau nu!
 
jooble.org