De Ziua Femeii au fost demarate lucrările de reabilitare a blocului maternofetal din incinta Spitalului Municipal Medgidia

De Ziua Femeii au fost demarate lucrările de reabilitare a blocului maternofetal din incinta Spitalului Municipal Medgidia(1567)


Astăzi, 08 martie 2019, Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia, au avut onoarea de a fi gazdele conferinței de presă având ca subiect demararea lucrărilor de reabilitare a blocului maternofetal aflat în incinta Spitalului Municipal Medgidia. Investiția este suportată în totalitate de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și vizează lucrări de reabilitare pentru următoarele spații:

- sală de operații;
- două săli de nașteri aseptice;
- o sală de nașteri septică;
- cameră resuscitare nou-născuți;
- salon preoperator;
- salon postoperator;
- grupuri sanitare;
- cabinet personal medical;
- vestiare și dușuri personal;
- dependințe funcționale.

Prezenți la eveniment au fost Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa, doamna Abigail Rupp; Șeful Biroului SUA de Colaborare Militară, domnul colonel Steve Klingman; Ofițerul Relații Bilaterale, domnul Bradford Stark; Șeful Secției Obstretică și Ginecologie, domnul Mihail Cocoș; managerul Spitalului Municipal Medgidia, domnul Eugen Aglițoiu și edilul Municipiului Medgidia, domnul Valentin Vrabie.


 „Este o mare bucurie să fiu aici pentru a demara proiectul de reabilitare a acestui spațiu. Viața fiecăruia dintre noi începe în blocul maternofetal. Din acest motiv, Guvernul Statelor Unite ale Americii și Departamentul de Apărare SUA vor contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate românesc. Acest proiect face parte din categoria acțiunilor umanitare susținute financiar prin activitatea Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii de peste 20 de ani. Suntem recunoscători domnului primar Valentin Vrabie, reprezentanților Spitalului Municipal și comunității locale pentru tot sprijinul acordat.”, a declarat Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa, doamna Abigail Rupp.

 „Contribuția autorității locale a fost de întocmire a tuturor documentelor necesare, avizelor și autorizațiilor pentru ca această lucrare să se realizeze în condiții legale. Până la jumătatea anului 2020, Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de investiții în valoare de 12 milioane de euro, devenind în acest mod ultramodern.”, a afirmat primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

 
jooble.org