CONSILIERII  -NU-  AU CĂLCAT ÎN PICIOARE DEMNITATEA SPORTIVILOR! CINE PLĂTEȘTE SAU ÎN POLITICĂ NU ESTE CUNOSCUTĂ NOȚIUNEA DE FAIR PLAY ?!

CONSILIERII -NU- AU CĂLCAT ÎN PICIOARE DEMNITATEA SPORTIVILOR! CINE PLĂTEȘTE SAU ÎN POLITICĂ NU ESTE CUNOSCUTĂ NOȚIUNEA DE FAIR PLAY ?!(1199)


Nu știu de ce unii dintre consilierii de la Medgidia fac alergie ori de câte ori se discută despre soarta sportului local! De ce au ei o permanentă aversiune față de diverse discipline sportive, în general, față de sport? Ca și cum tinerii care vor să facă sport de performanță sunt “pleava societății!”

Mă tem că susținătorii puterii pesediste locale se numărau printre cei care aduceau scutiri medicale la orele de educație fizică. Sau fentau.

Este inexplicabil ce se întâmplă la Medgidia!
Niște domni consilieri s-au opintit din răsputeri să-i marginalizeze pe sportivii orașului, tratându-i cu un total dispreț! Poate că domnii consilieri din gruparea -NU- au îmbătrânit și nu le mai arde de sport!

Nu e bine, domnule Butnaru! Nu e nici sănătos! Sportul nu este o activitate anexă la ceva. Cândva, în anii tinereții lor, Ilie Năstase și Ion Țiriac erau blamați pentru că purtau părul lung! Pentru diverși propagandiști ai vremii, ei erau “dușmanii poporului!” Poate că sportivii de astăzi poartă și ei părul prea mare! Ei și? Kakaya problema? Până la urmă, cu toate restricțiile impuse de conducerea de partid și de stat, i s-a dat sportului ce este al sportului! Chiar și în formatul “Daciadei”.

La Medgidia, însă, în plin avânt al capitalismului de cumetrie, sportul nu este interzis. Ci flămânzit și sărăcit bine de tot, în așa fel, încât, să adoarmă pe linia de start! Tratați precum Cenușăreasa de la bucătărie, sportivii din Medgidia s-au ambiționat să le dea o replică consilerilor potrivnici. Nu au intrat în greva foamei, pentru că oricum au foamea în sânge!

Mă refer la foamea de spații adecvate de antrenament. Foamea de echipamente. În general, de tot ceea ce are nevoie un sportiv de performanță! Nu mai suntem totuși în Evul Mediu invocat de domnul Moinescu!

În ciuda lipsurilor de tot felul, tinerii au continuat să cucerească noi medalii, să câștige noi titluri de campioni! Nu știu cât de cunoscuți sunt respectivii consilieri, dar un sportiv de valoare poate aduce singur gloria eternă orașului său.

Are cineva interes ca sportivii să fie alungați din oraș sau hăituiți până își iau singuri lumea în cap, cu antrenori cu tot! Când sportivii reprezentativi ai orașului au fost nevoiți să se deplaseze, cu bani de acasă, în locurile unde aveau meciuri, dumneata, domnule consilier responsabil, pe unde leneveai?

Sportivii au învins!
Consilierii din gruparea -NU-au pierdut!

Firesc ar fi ca, după regula fair play, învinșii să elibereze discret locurile de pe care au votat împotriva sportului, nedreptățind niște oameni a căror demnitate a fost călcată în picioare! Nu este drept ca unii să-i batjocorească pe alții și nimeni, dar nimeni!, să nu plătească!

Primarului Valentin Vrabie,îi spun doar atât:
CONTINUĂ, NU EȘTI SINGUR!

 

Primarul Valentin Vrabie a transmis pe pagina sa de socializare următorul emoționant mesaj:

“Dragii mei sportivi, doresc din suflet să vă mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat și ați dat dovadă de curaj și ambiție, într-o perioadă în care anumiți indivizi au încercat din puteri să blocheze activitatea sportivă din municipiu nostru. Rezultatele voastre de excepție ne-au bucurat sufletele mâhnite de aceste decizii aberante luate de consilierii Gică Contra, care ar fi trebuit să vă susțină necondiționat.
Mulțumesc conducătorilor de secții, antrenorilor și personalului auxiliar care din resurse proprii au făcut posibil, în toată această perioadă, ca activitatea sportivă să aibă continuitate!
Sper ca pe viitor politicul, acest segment atât de murdar, să nu mai blocheze domeniul sportiv, un segment curat, izvor de sănătate şi prospeţime și factor important de longevitate. Să nu uităm că mișcarea înseamnă viață iar sportul înseamnă sănătate!
„Sportul te învață să ai caracter, te învață să joci după reguli, te învață să știi ce înseamnă să câștigi și să pierzi – te învață ce este viața”- Billie Jean King”

 
jooble.org