Deputat Bogdan Huțucă: Guvernul PSD-ALDE-UDMR condamnă primăriile la subdezvoltare, cu efecte directe asupra cetățenilor !

Deputat Bogdan Huțucă: Guvernul PSD-ALDE-UDMR condamnă primăriile la subdezvoltare, cu efecte directe asupra cetățenilor !(896)


" De fapt, aceasta este una dintre cele mai mari ticăloșii ale acestui Buget pe 2019, așa cum a fost el gândit de pesediști. Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns că primăriile sunt sub-finanțate, că li s-au pus în cârcă cheltuieli suplimentare uriașe cu asistența socială (cheltuieli ce până acum erau suportate din bugetul central), vine și această Ordonanță 114 care lovește în plin toți primarii.

Primarii desfășoară investiții pentru localitățile lor prin Programul Național de Dezvoltare, semnând contracte de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Toate primăriile au acum constructorii la ușă care vin și spun: „Avem o lege, s-a mărit salariul minim pe economie, în domeniul construcțiilor (de la 1850 la 3000 lei), suntem obligați să vă schimbăm devizele”. Acest lucru duce ca valoarea proiectelor să depășească suma pentru care s-a semnat contractul de finanțare. Iar dacă Guvernul nu face nimic, primarii ar trebui să anuleze procedurile și să o ia de la capăt.

Asta înseamnă încă un an pierdut, cu efecte asupra condițiilor de trai ale cetățenilor. Pentru că la capătul acestui haos pe care îl generează PSD în economie, în administrație, în finanțe sunt oamenii de rând, cei care resimt din plin măsurile proaste ale unei guvernări iresponsabile. "
jooble.org