Primarul Cristian Radu a participat la un concurs de triathlon

Primarul Cristian Radu a participat la un concurs de triathlon(2692)


Primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu, a dat startul, astăzi (sâmbătă, 31 august), celei de-a doua ediţii a competiţiei de „thriatlon”, care s-a desfăşurat sub deviza „No Stress Triathlon & Party”, pe plaja din staţiunea turistică Olimp.


Edilul oraşului, un mare pasionat de sport, a participat cu succes la proba de ştafetă reprezentată de competiţiile de ciclism şi alergare. Deşi proba de ciclism, parcursă de edil, pe o distanţă de 20 de Km, dar şi cea de alergare, pe o distanţă de 5 Km au fost dificile, primarul Cristian Radu a vorbit despre acest eveniment ca fiind o competiţie frumoasă, cu un traseu deosebit. "Mă bucur că am avut ocazia să particip la o astfel de competiţie, unde am văzut şi foarte mulţi copii, ceea ce înseamnă că sportul poate să reprezinte un mod de viaţă sănătos, pe care cei mai mici dintre noi să îl abordeze din plăcere. Ne gândim ca această manifestare sportivă să devină o tradiţie şi să încurajăm copiii, dar şi localnicii, să facă cât mai mult sport", a precizat Cristian Radu.
La rândul său, unul dintre organizatori, Mihai Preda, a menţionat că: "Acest eveniment dorim să ia amploare, de aceea ne-am propus să îl organizăm de două ori pe an pentru a-i determina pe oameni să se bucure de cât mai multă mişcare".


De altfel, evenimentul s-a adresat şi oamenilor dinamici, din corporaţiile multinaţionale, dar şi din alte domenii, care îndrăgesc aceste competiţii. La “triathlonul” de la Olimp au participat 500 de persoane, atât din categoria amatorilor, cât şi a profesioniştilor, care, în acest mod, s-au bucurat din plin de mişcare. Cele trei probe, de ciclism „off road”, înot şi alergare pe nisip s-au desfăşurat atât pe plaja din Olimp, cât şi în zona lacurilor dinspre comuna 23 August şi pe faleza Olimp - Costineşti.


La competiţia de înot concurenţii s-au întrecut, în mare, pe o distanţă de 500 de metri, în timp ce pentru ciclism, traseul, care a avut 20 de Km, a parcurs faleza Olimp, zona dinspre lacurile comunei 23 August (Tatlageac) şi a ajuns la linia de sosire de pe plaja Olimp. Proba de alergare a avut un traseu de 5 Km, pe malul mării din staţiunea Olimp în direcţia Costineşti şi retur, unde a fost finishul competiţiei. Probele au fost efectuate consecutiv, de către un singur sportiv sau de către o ştafetă.


La „triathlon” au participat sportivi amatori angajaţi în sistemul privat, în special - domeniul bancar şi companii multinaţionale, dar şi sportivi profesionişti precum: campionul naţional de triathlon 2012, Sorin Boriceanu, campionul balcanic, Alexandru Diaconu şi alţi participanţi de renume ale concursurilor de profil din Franţa, Germania, Canada, Polonia, Franţa, Rusia, Bulgaria. La finalul maratonului sportiv, toţi concurenţii au primit, din partea organizatorilor, câte o medalie de participare, iar seara se vor relaxa în cadrul unei petreceri - surpriză oferită de organizatorii „No Stress Triathlon”. Competiţia de “triathlon” din acest an a fost organizată de Primăria Mangalia, în parteneriat cu “Total Events Solution” şi Patronatul din Turism Neptun-Olimp.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri