NIMENI NU S-A OFERIT SĂ JOACE, ÎN LOCUL LUI ȚUȚUIANU, ROLUL DOAMNEI ANI KARENINA...

NIMENI NU S-A OFERIT SĂ JOACE, ÎN LOCUL LUI ȚUȚUIANU, ROLUL DOAMNEI ANI KARENINA...(1336)


Nu știu dacă Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, este superstițios din fire, ocazional, de drept sau deloc. Cert este că preventiv conducerea PSD i-a arătat de câteva ori pisica. Nu știu nici dacă se dă în vânt după copite de cai morți și dacă le aruncă peste umăr la întâmplare, fără a se asigura că e cineva în spatele lui... Nu cunosc nici care sunt reacțiile sale primare la întâlnirea cu felinele negre. Se zbârlește la ele? Se insinuează motănește? E limpede, însă, că șefii săi din PSD i-au arătat pisica…

Până la urmă, ca o concluzie parțială la comentariile privind starea de incompatibilitate a domnului Țuțuianu, vezi ce spune ANI, cam asta este concluzia principală. Lui Țuțuianu, i s-a arătat pisica! E drept, după ce i-a fost curățată blana cu o mănușă specială.

Episodul cu pisica se compune din mai multe secvențe. Înainte de a exploda scandalul cu ANI, a fost ieșirea la scenă deschisă a președintelui PSD Constanța. Pe fondul unor schimburi de replici cu Victor Ponta, acesta declară că Decebal Făgădău nu va pleca niciodată din PSD! Cu alte cuvinte, este nemuritor și rece! Nu va fi dat în veci afară...Făgădău, ești cel mai bun! Surpriză de proporții! Și, asta, în condițiile în care, într-un interviu, același președinte al PSD Constanța vorbește pe scurt și rezervat, apelând la generalități, despre Horia Țuțuianu! Îl prezintă cu decență ca pe un simplu funcționar! Din punct de vedere politic, nu există! Nimeni altul decât președintele Consiliului Județean Constanța!

Diferența, ca mesaj, între cele două momente publice a fost evidentă. Făgădău s-a cocoțat, precum un Goe alintat, în vârful pomului care face șefi. În timp ce Țuțuianu s-a trezit singur și abandonat pe holurile instituției pe care o conduce mai mult onorific...Oare cum s-a simțit domnia sa când a văzut cum este mângâiat pe creștet Decebal? Căruia i-au fost înapoiate bereta de mariner, căluțul de lemn, sabia de roșiori, galoșii unui musafir, borcanul cu dulceață și locul de la geam din tren.

Scena cu tânărul Decebal reabilitat îmi amintește de un celebru tablou pesedist de familie. Bivolaru, Adrian Năstase, Mona de Freitas, tot activul de partid, mergând îmbrățișați la “trebonal”... Nu mă întrebați cum adică îmbrățișați? Ca și în cazul Bivolaru, toată lumea a sărit să îl ajute pe Făgădău! Și nimeni, dar absolut nimeni, nu și-a pus obrazul pentru Țuțuianu!

De la nivelul cel mai înalt al PSD, a auzit careva vreun oftat dedicat lui Țuțuianu și cauzei lui față de ANI? Niet. A sărit să-i ia apărarea vicepreședintele Claudiu Palaz? Niet. Cumva vreun alt personaj important din ramura deșteaptă a Consiliului Județean Constanța? Niet. Ați auzit vocea vreunui primar destoinic care să se ofere să joace, în locul lui Țuțuianu, rolul doamnei ANI Karenina? Sigur, e o doamnă, moștenită de la gruparea Mazăre, care spune cât de frumos este Horia Țuțuianu ca bărbat. O fi, nu zic nu. Dar în rest? Niet. A făcut vreun domn consilier zid din pieptu-i de aramă ca să îl apere pe Țuțuianu? Măcar să-l scoată din gura lui ANI ! Ați văzut vreun parlamentar, dintre cei care își merită statutul, dând târcoale, în aceste zile, Consiliului Județean? Pregătind vreo petiție pentru susținerea lui Țuțuianu? Niet. Practic, nici un coleg și nici un colaborator apropiat nu i-a luat apărarea!

Abia de aici încolo, zic eu, dacă ținem cont de realitatea înconjurătoare, domnul Țuțuianu ar trebui să fie realmente îngrijorat de situația în care se află. Dacă nici conducerea de partid și de stat nu te mai primește sub aripa sa ocrotitoare, atunci, zic și eu ca Băsescu. Nu e bine, domnule președinte, nu e bine!

Cine te-a promovat? Noi, partidul, nu-i așa?
Atunci, nu e bine, domnule președinte.
Nu e bine, nici dacă ați înapoiat banii la ANI!
Zău, așa, nu e bine deloc!
jooble.org