ATIPIC

ATIPIC(3753)


Era '79-'80 când petreceam aproape un an la Târgu Mureș, mic în comparație cu urbea noastră, cochet, elegant chiar, cu o viață culturală serioasă. Cu tact, adică cu românii eram român, iar cu ungurii naționalitate conlocuitoare, n-am avut pic de conflicte ci dimpotrivă , relații frumoase de amiciție. De la acești parteneri am aflat multe din secretele orașului, legende mai vechi și mai noi. Una din aceste povești se referea la doi băieți gemeni, etnie maghiară, unul ginecolog și celălalt tâmplar. Încorporați în timpul celui de-al doilea război mondial se presupunea că singurul întors, tâmplarul furase identitatea fratelui său și la înființarea UMF Tg. Mureș, având ,,origine sănătoasă" , evoluase rapid până la profesor al catedrei de mamoși.

Amintirea aceasta a revenit azi citind stupefiat despre un pârlit de parcagiu italian, opt clase, condamnat la el în țară, care opera de zor la spitalul Monza din capitală. Nu opera finaciar, nu inginerește ci chirurgical!!! Ce ? Vă îndoiți, la atâtea ,,dive" bineînțeles că fese, buze și țâțe fără să știe cam pe unde sunt toate astea în anatomia umană a manualului de liceu măcar ! Cât de bananieră e republica Dragnea de se poate întâmpla așa ceva? De ce mai vrei tu să dai vitamina D la copii dacă de mânuirea bisturiului se ocupă parcagiii?! Să continui? Fie!

Euro încotro? Bagi tu născări de ,,taxe pe lăcomie" și arunci în aer prețuri, chirii sau rate și apoi te miri că nu te mai creditează băncile ?! Păi voi chiar credeți că dacă Viorica zice că adoptăm moneda europeană , ea chiar înțelege ce implică asta? Parlamentarii europeni o știu, dar ideea e că face România de râs când zulufii blonzi vor acum control aspru asupra corupției din Franța și Germania !!! Te doare mintea!

Ați primit ultimele facturi la gaze, electricitate sau intreținere? Tenis la perete, să vedeți ce smash-uri ne așteaptă!
Trezit brusc, Don Juan Ciorbea mimează implicare în scandalul artificial (pâine sau circ) al apei în București, dar interesul lui maxim este pentru respingerea grilei de calcul a pensiei sale... Dacă nu știați este o sumă de patru cifre în euro!

Cine ar fi crezut acum câțiva ani c-o să ne bucurăm de trădătorii lui Dragnea ce sar în barca lui Ponta !?

Realitatea TV a fost cedată la tarabă de către Gușă , iar Digi răsuflă greu în timp ce sume imense din buget se scurg spre trusturi de presă și televiziuni ,,prietene". Ce boală distructivă poate să poarte PSD-ul ca să pustiască tot? Ciuma bubonică, râia și sifilisul sunt guturai pe lângă ,,sărutul mortal" al partidului de guvernământ!

Marius Horia Țuțuianu, președintele CJC, coleg de înălțime și partid cu ,,prințesa adormită" din fruntea primăriei, a ajuns să se laude cu îndeplinirea (și aia parțială) obligațiilor de serviciu. 17 ambulanțe, ceva dotări la spitalul județean, ceva kilometri (mai mulți pe hârtie) asfaltați. Păi bine măi dragă , expresia icoanei voastre din partid, ia zi de ceva fonduri europene atrase de CJC, cum stăm cu continuarea amenajării zonelor costiere, despre spitalul zonal, ce facem să reatragem turiștii occidentali, o lucrare mare de infrastructură gen autostrada Tulcea-Mangalia etc !?

Nu aveam în plan, dar de la mecanicul italian de țâțe am ajuns la problemele locale și aici mă doare tare de câteva zile ceva. La consiliul municipiilor, primarul Falcă al Aradului, atenționa cum Constanța este orașul care pierde cel mai mult la noua schiță de buget. Cine sare să-l contrazică ? Ei cum cine, ăsta mic de respiră greu, Făgădău ! Cât de umil trebuie să fii să-ți sapi interesul jobului în schimbul celui personal? Chiar speră bietul de el că Dady o să-l promoveze pe loc eligibil de europarlamentare! Doar cu buletin de Teleorman, Decebale !

Da, dar trebuie să-l lăudăm pe Făgădău că pune bănci și coșuri noi pe Ștefan cel Mare... Zău , nu trebuie d-le primar sau dacă trebuie ceva este sârmă ghimpată în jurul acestei ruine de artere . La cum se laudă ăștia cred c-o să ajungă să pună la realizări dreptul la soare, la aer, la mare...

Până la realizări (acum constatăm sublimul lipsei totale a acestora), îi ceream d-lui Făgădău, la început de mandat, măcar să se dezică formal de Mazăre. N-a putut și prin fapte a demonstrat apoi atașamentul față de primarul carnaval. Apar tot mai des pe facebook poze vechi cu orașul nostru. Fără excepție, de la anii '40 până în anii '80 putem admira o Constanță mult mai frumoasă decât cea actuală. Aștept să apară figuri noi care să candideze din partea opoziției la localele viitoare. Din cauza genocidului urbanistic actuala echipă nu are ce căuta, eu fiind hotărât să votez pe cineva care pornește de la reducerea cu minim 30% a aparatului administrativ.

Singura veste bună vine de la Kövesi. Îmi doresc mult ca Toader să se opună numirii ca procuror european șef, opoziție echivalentă unei trădări de țară și neam, iar la investirea Codruței, capacul luat pe luciul cheliei să fie maxim de dureros. Evident , suntem atipici!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri