Vom râde și la alegerile europarlamentare de anul acesta

Vom râde și la alegerile europarlamentare de anul acesta(854)


Și nu din vina noastră. Ci a unora care nu știu ce să facă și așteaptă probabil să le spună cineva cum să încălcăm legea fără să se prindă nimeni. Unii știu că nu se mai poate altora nu le vine să creadă și încă mai plâng pe la televizor. A apărut anul trecut un moft european, ăla cu protecția datelor personale, iar ai noștri încă se mai ascund pe după cireș. Cum adică să nu le arăt eu buletinul dacă vor ei să mi-l vadă?! Că până acum se uita orice idiot la mine și imediat îmi cerea buletinul și mă punea el într-un tabel să vadă șeful ce harnic e. Încă mai plâng unii pe la asociațiile de la blocuri că nu au reușit ei încă să te treacă în Cartea de Imobil. Nu ești la ei, în Cartea de imobil, ești un posibil infractor. Că vine sectoristul în control și se fac ei de râs că nu vrei să fii tu trecut, cu toate datele personale, acolo, la ei în tabel. Că ei sunt responsabili cu Cartea de imobil. Degeaba a murit comunismul că, iată, unii au fost vaccinați cu tot felul de năravuri colectiviste și trag de ele și se opun și nu vor să înțeleagă că tu ești tu și ale tale sunt ale tale.

După cum încă nu știe toată lumea unii vor să mergem la vot pe 26 mai să alegem câțiva europarlamentari români să ne reprezinte cât mai bine și să se lupte acolo pentru noi și pentru drepturile noastre. Toți candidații, că sunt independenți, că sunt pe liste de partid, trebuie să prezinte la Autoritatea Electorală Permanentă până pe 26 martie anul curent, cel târziu, liste cu susținători. Modelul acestui tabel încă nu există deoarece nimeni nu știe cum să scrii acolo că Gigi Haleț susține pe cineva, fără ca pe tabel să apară datele personale ale lui Gigi Haleț și numărul de telefon și adreasa. Legea zice că datele mele personale nu pot fi arătate în public iar ăștia cu tabelul plâng sau ar trebui să plângă că nu știu ce fel de tabel e ăla fără date personale. Nu râdeți, doar pentru că e de tot râsul!

Când mai fac ăștia tabelele cu susținători dacă nimeni nu știe cum să le completeze? Imaginați-vă sute de mii de susținători cu datele lor personale cu tot care pot intra, așa era până nu de mult, pe mâna unora care vor să ne vândă chiloți sau biscuiți sau motoreta Mobra! On line, că e mai simplu, că dacă au datele noastre personale pot face orice cu ele. Iată că nu mai pot, nu îi mai lasă legea. doar că la noi legea întâi interzice și apoi, la o altă dată, nu se știe când, ne vor spune ce și cum.

Am sunat la AEP la București să îi întreb cum e cu tabelul de susținători pentru noile alegeri europarlamentare și mi-au spus că noi constățenii aparținem de Galați, să sun acolo. Am sunat, au fost amabili, dar mi-au spus că pentru orice informație să sun la Constanța că avem aici tot ce ne trebuie chiar la noi acasă că așa sunt dânșii organizați cu tot ce ne trebuie. Domnișoara de la Constanța mi-a spus că încă nu se știe cum o să fie cu tabelul de susținători fără date personale. Că să mai așteptăm că o să se anunțe public dar că dânsa nu știe când, că nu are de unde să știe. Dânșii se numesc Autoritatea!?! Electorală ca electorală dar și Permanentă!

Sunt curios cum vor face pe 26 mai cu tabelele de vot, acolo unde apăreau numele și datele noastre personale. Și nu mai e voie! Iar ai noștri nu știu cum să facă. Că lor trebuie să le spună cineva. Că așa era în comunism, le spunea cineva cum să facă. Acum la noi există Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în calitate de autoritate publică centrală autonomă cu competență generală în domeniul protecției datelor personale, reprezintă garantul respectării drepturilor fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale, statuate cu precădere de art. 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, de art. 16 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene și de art. 8 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale.
Ancuța Gianina OPRE este PREȘEDINTE ANSPDCP și o puteți vedea în fotografiile noastre. Cred că o să ne mai distrăm cu ăștia pentru că e mare nevoie.
jooble.org