ÎN LOCUL LUI MITICĂ, HOPA FĂGĂDĂU!

ÎN LOCUL LUI MITICĂ, HOPA FĂGĂDĂU!(1052)


Lui Victor Ponta îi place la nebunie să joace rolul ursului parșiv pus pe șicane și ghidușii, gata să-l enerveze pe MARELE ALB, la el acasă.

Ponta, ursul polar, face ce face și mai dă din când în când roată stupului cu miere aflat în custodia PSD Constanța. Știe foarte bine să frece menta, dar și nervii adversarului! Dacă l-a adus el la exasperare până și pe Dragnea, cel cu mușchii de oțel!

Sigur, e greu, dar se știe cât de mult contează strategia cu care vrea să se impună din nou, din punct de vedere politic, Ponta, ursul polar. Din joacă în joacă, Ponta, cunoscut pentru “poantele” sale răsuflate, a plecat cu o “piesă de bază” după el. Vara trecută, la Constanța.
Cel puțin, așa l-a catalogat domnia sa pe Mircea Dobre, fostul ministru al Turismului!

Reamintesc că acesta a fost “răpit” pe post de carpeta din Serai și dus, în miez de noapte, în iatacul PRO ROMÂNIA! Ademenindu-l pe Dobre fiul, fostul premier a dat celor din PSD Constanța o lovitură care i-a scos din bocanci și din sărite! E opinia celor văduviți de un fost cadru de nădejde...

Personal nu am înțeles niciodată în ce constă valoarea lui Mircea Dobre! Mai ales în perioada în care deținea portofoliul de ministru al Turismului! I se spunea pe turcește, adică în barbă, “băiatul lui tata de la cuptorul fermecat!” Că, după ce nu a mai fost, fosta-i, lele, ce ai fost…

Gestul lui Ponta l-a deranjat profund pe Felix Stroe. Cu toate acestea, conducerea PSD Constanța s-a mulțumit să-i aplice doar o sancțiune de cartier lui Ponta, luându-l peste picior...Peste piciorul de lemn al PSD Constanța, chiar dacă cei care au bocit după fostul ministru al Turismului au reprezentat un procent important!

Mă așteptam ca, după episodul răpirii lui Dobre de pe lista celor selectați pentru o vizită la Chilia în port, raza de acțiune a domnului Ponta să scadă substanțial...

Cei care l-au ignorat pe Ponta au greșit fundamental! Ponta este omul căruia, dacă îi dai un deget, e ca și cum l-ai scăpat în casă! Dovadă noua sa reacție cu tupeu la adresa lui Felix Stroe! 

Făcându-și singur curaj, liderul PRO ROMÂNIA se bagă din nou singur în seamă! De data aceasta, joacă șeptic pe o miză oarecare: Decebal Făgădău, primarul Constanței!

Dacă și Făgădău a ajuns subiect de dispute politice, atunci, e nașpa! Mircea Dobre, măcar, știa să pună un costum pe el! Țuțuianu cunoștea cam pe unde se află capitala Spaniei!

Dar Făgădău?
Făgădău, întreb, ce patimi e în stare să aprindă ca să dea naștere la un conflict între Ponta și Stroe? Doi “titani” ai politichiei noasre! Din “contra” celor doi a ieșit la iveală un adevăr pe care eu îl credeam îngropat…

În ciuda miștourilor la care era supus, Făgădău a continuat să se numere printre “piesele prețioase” ale PSD! Dovadă vehemența cu care este susținut și apărat în disputa dintre Ponta și Stroe!

Dai în Făgădău?
Dai în noi, dai în fabrici și uzine! Încurcate mai sunt drumurile politichiei! Parcă ieri, dacă îmi amintesc bine, primarul Făgădău era aplaudat la caterincă după modelul lansat, cu ani în urmă, de domnul Voiculescu! Cum striga Voiculescu? “Popa”, “Popa”...
Cum strigă PSD? “Făgădăuuuu”. “Făgădăuuuu”.

Acum primim asigurări că Făgădău e veșnic, nemuritor și dârz în PSD! Are viză de ședere pe veci! Nu este treaba mea, desigur, ci a celor care se joacă la caterincă cu nervii electoratului! Culmea, cu nervii propriului lor electorat!
Uite Făgădău, nu e Făgădău!

Noroc cu Ponta ca să mai aflăm și noi câte ceva din interiorul PSD! Cei care își făceau iluzii că vor scăpa de Făgădău, să își ia gândul! În loc de Mitică, am trecut la “Hopa Făgădău!”

Ca să revină în vârful ierarhiei, Victot Ponta este în stare de orice compromis! Nu degeaba vântură el nisipul la Constanța, punând la cale noi diversiuni cu Făgădău în rolul principal! Lui Ponta i-a revenit memoria și a realizat că primarul Vrabie, de la Medgidia, nu este un băiat chiar atât de rău pe cât s-a repezit el să îl descrie!

În politică, se obișnuiește ca în diverse nomente cruciale să te faci frate cu dracul! La sate, ce se spunea despre bărbat? Că e suficient să fie o secundă mai frumos decât dracul!
De aceea, nu m-ar mira ca Felix să se împace cu Vrabie!
jooble.org