LUMINIȚA VLĂDESCU  A RENUNȚAT LA  -STECLUȚA- CU VITRIOL?

LUMINIȚA VLĂDESCU A RENUNȚAT LA -STECLUȚA- CU VITRIOL?(2389)


Printre like-urile primite pentru un material semnat de mine, spre marea mea surprindere, am găsit unul din partea doamnei Luminița Vlădescu, președinta PSD Medgidia, viceprimarul orașului! Dacă la mijloc nu este vorba de o glumă proastă sau de o farsă de același calibru, atunci, gestul său merită a fi semnalat ca fiind unul demn de apreciat. Cunoscut fiind faptul că domnia sa reprezintă un partid pe care eu nu-l agreez deloc și, ca atare, nu ne potrivim la caracter. Nici în privința PSD, nici în privința prestației domniei sale în funcția de viceprimar.

Să fi renunțat doamna Vlădescu la “stecluța” cu vitriol? Întâmplarea face că, la sfârșitul anului, spiritual am fost foarte aproape de Luminița. Aflându-mă la Primăria Medgidia, într-un moment în care foarte multe persoane așteptau să fie primite de primar, am fost îndrumat să intru într-un birou alăturat. Ceea ce am și făcut, așteptând cuminte pe un scaun. Până când am realizat, după ce mi s-a comunicat, că mă aflu în biroul doamnei viceprimar Vlădescu! Surpriză, emoții, necunoscut, palpitații… Și, nu-i așa?, un curaj nebun sau iresponsabilitate din partea mea! Păi, dacă pe primar l-a ciufulit bine, eu ce șanse aveam să scap teafăr! Deși era foarte plăcut înăuntru, am ieșit repede afară…

Am considerat că e mult mai bine să nu dau naștere la discuții inutile, suspiciuni sau alte exemple de scenarită cronică. Chiar dacă o persoană a ținut să mă liniștească, spunând: “Nu vă faceți probleme, doamna vine rar pe aici!”... Rar, rar, dar dacă are la ea stecluța cu vitriol? A fost totuși o aventură plăcută de pe urma căreia nu m-am trezit nici acum!

Waw! În biroul lui madam Vlădescoooo! Pe locul unde se iau notițeeeeee! Am stat pe scaunul pe care se așează consilierii pesediști când vin la tuns și frezat. Ca să știe cum să voteze, că doar nu sunt de capul lor! La doi pași de spațiul unde se decide soarta orașului Medgidia! Prin vot negativ, desigur.

Datorită consilierilor PSD, MPM, ALDE și PNL, Medgidia și-a căpătat renumele de orașul NU. Te întrebi ce caută PNL în această ecuație generată de un algoritm politic otrăvitor!

Ce să caute? Ce caută toți. Din această grupare strâns unită în jurul PSD fac parte imaculații triunghiului politic amintit. Dau un singur exemplu. Domnul Butnaru nu are nici un interes la Medgidia! Zice domnia sa. E sărac lipit pământului! Spații comerciale, hotel, “Tanța și Costel” etc.? Vorbește lumea proastă de gură!

De câte ori îl aud plângându-se că nu are nici un interes la Medgidia, îmi aduc aminte de o scenetă comică. Ștefan Bănică senior, care joacă rolul unui șomer, se plânge: “Domnule patron, curg zdrențele de pe mine!” Comicul constă în faptul că șomerul este înțolit cu blănuri și țoale de lux!

Domnul Butnaru este un artist desăvârșit. De pildă, știe să facă tot timpul glume cu tâlc prin care îi reamintește primarului că și votul dumnealui este foarte important! Cât privește povestea cu repartizarea sportivilor să servească masa în restaurantul său, nici vorbă de așa ceva! Inimă mare, om de omenie, domnul Butnaru e gata oricând să-i hrănească din puținul său pe sportivii din Medgidia! Cu toate acestea, după ce domnia sa mi-a mărturisit că iubește sportul în draci, nu am înțeles de ce a votat împotriva lui!

Mă întorc în cabinetul doamnei Vlădescu. Lângă punctul cu var unde primarul și viceprimarul s-au aflat la prima lor confruntare corp la corp. Doamne, și câte obiecte contondente se găseau în jurul meu! Cât de ușor se scrie uneori istoria pe targă! La plecare, m-am uitat cu o oarecare nostalgie spre scaunul pe care ar fi trebuit să stea madam Vlădesco. Atunci, mi-am dat seama că, aiurea în tramvai, căutam ceva anume. Căutam “stecluța” cu vitriol! Prevenția înainte de toate. Data trecută, doamna viceprimar nu l-a nimerit în frunte cu stecluța, deși primarul o are lată, după cum se laudă peste tot.. A doua oară, cineva a băut vitriolul, crezând că este cerneală! Fac o paranteză. Unii au înțeles că, dacă beau cerneala după fusul orar european, se aleg cu o diplomă care atestă faptul că au studii superioare. Ghinion pentru cei care deja au încercat. A treia oară, pentru că s-au găsit fire de păr din ciocul președintelui Constantinescu în stecluță, comisarul Cattani de Costinești a scos produsul cerneală de la consum. Apropo, ce mai face Cattani? Și-a găsit halatul? Halatul, cât costă halatul! Dar stecluța cu vitriol? 

Mă opresc aici.
Crăciunul este sărbătoarea care ar fi trebuit să ne facă mai buni. Am văzut, recent, un film în care dușmanii de pe front încheiaseră un armistițiu în ajunul Crăciunului. Răpăitul armelor fusese înlocuit cu sunetul muzicii. Să procedăm și noi la fel. Cel puțin, o perioadă. Indiferent cât de scurtă ar fi ea…

Un armistițiu, dacă mai mult nu se poate!
Gata cu războiul politic dintre Luminița Vlădescu și primarul Vrabie! Cei doi combatanți au dat dovadă de înțelepciune, reîmpărțindu-și sarcinile.

“Doamna vine rar pe aici” (pe la Primărie-n.a,) spunea cineva. Poate avem de-a face cu o simplă pbservație a cuiva, dar e limpede că doamna viceprimar trebuie să schimbe câte ceva în modul ei de a acționa.

Vrabie a făcut primul pas. I-a deschis cale liberă să-și modifice substanțial imaginea și să demonstreze că este capabilă să probeze capacitatea de a transforma promisiunile și angajamentele luate în chestiuni concrete. De azi, doamnei viceprimar i s-au delegat atribuțiile aferente Serviciului de Taxe și Impozite!
jooble.org