Sfânta Sărbătoare de Bobotează, marcată la Medgidia!

Sfânta Sărbătoare de Bobotează, marcată la Medgidia!(1649)Duminică, 06 ianuarie 2019, credincioșii ortodocși de pretutindeni au marcat una dintre sărbătorile simbolice ale creștinătății, Botezul Domnului sau Boboteaza.

Cu ocazia acestei sfinte sărbători, Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat slujba de sfinţire a Agheasmei Celei Mari și ritualul scoaterii din apă a Sfintei Cruci.

Începând cu ora 12.00 părintele protopop Petrică Ciobanu, a oficiat, pe Faleza canalului Dunăre - Marea Neagră, ceremonia religioasă de sfințire a apei în prezența a zeci de credincioși.

Manifestarea a culminat cu aruncarea Sfintei Cruci în Canalul Dunăre - Marea Neagră de către preot. Din totalul de șapte înscriși, doar trei tineri curajoşi au sfidat temperaturile scăzute străduindu-se să readucă la mal Sfânta Cruce.

Pentru al doilea an consecutiv, câștigătorul competiției a fost tânărul Ionescu Nicolae, în vârstă de 19 ani. Acesta a fost felicitat și recompensat de reprezentanții administrației publice locale cu o diplomă, Sfânta Cruce recuperată din apă și un voucher în valoare de 1000 lei.

 

 

 


 

 
jooble.org