Deși consilierii s-au opus, alte 60 de familii primesc de astăzi căldură, la inițiativa primarului Vrabie!

Deși consilierii s-au opus, alte 60 de familii primesc de astăzi căldură, la inițiativa primarului Vrabie!(1031)


Astăzi, după multe eforturi și într-un timp record, după ce au fost parcurse toate procedurile complexe necesare, blocurile ANL, MS 5 și MS 6, aflate pe strada Industriei, au fost racordate la rețeaua de gaze naturale. Astfel, cele 60 de familii care locuiesc aici au din acest moment căldură în locuințe.

Au fost montate: 3 centrale termice 120 KW în condensare, 2 boilere 500 L, o butelie egalizare, 5 pompe circulație apa, 4 vase expansiune și au fost executate: instalație utilizare gaze, branșament gaze și pereți despărțitori camera centrală.

Facem precizarea că în data de 27 septembrie, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a propus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul referitor la preluarea Centralei Termice nr.15 din administrearea SC Apollo Ecoterm SRL și transferul acesteia în administrarea DGDPP Medgidia, însă consilierii locali nu au votat acest proiect. Acest demers ar fi evitat situația neplăcută pe care au avut-o de suportat locatarii acestor blocuri ANL și nu ar mai fi fost nevoie de o cheltuială de milioane de lei din bugetul local, pentru rezolvarea acestei situații. Din păcate, Centrala Termică nr.15 se va degrada în timp, fiind lipsită de utilitate, în condițiile în care pentru aceste centrale primăria Medgidia plătește rate la bănci până în anul 2030.
jooble.org