ROBERT BOROIANU: Taxa de la Fetești-Cernavodă reprezintă un bir în plus, special pentru dobrogeni!

ROBERT BOROIANU: Taxa de la Fetești-Cernavodă reprezintă un bir în plus, special pentru dobrogeni!(2177)


Ca parlamentar constănțean și locuitor al municipiului Constanța, am sărbătorit și anul acesta, în data de 14 noiembrie, Ziua Dobrogei, cu mare bucurie, împreună cu toți cei care astăzi trăiesc și locuiesc în județele acestei minunate regiuni a României.

Dobrogea este parte integrantă a statului român de 140 de ani și, cu toate acestea, dobrogenii, fie că sunt persoane fizice, fie juridice, sunt obligați să plătească o taxă la Fetești-Cernavodă, pentru a ieși sau intra în/din localitățile lor de reședință, ori de câte ori sunt nevoiți să se deplaseze în afara Dobrogei!

Această taxă îi discriminează profund pe toți dobrogenii și, bineînțeles, pe toți întreprinzătorii privați care își desfășoară activitatea în zona Dobrogei și care sunt nevoiți să-și transporte, fie mărfurile sau pasagerii, fie să se aprovizioneze din afara regiunii noastre.

Din acest motiv, am inițiat împreună cu mai mulți colegi parlamentari liberali, Propunerea legislativă pentru modificarea Anexei 3 la Ordonanţei Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, care se află în prezent în dezbaterea Senatului României și va intra ulterior în dezbaterea Camerei Deputaților, aceasta fiind și camera decizională în acest caz.

Această inițiativă are în vedere eliminarea suprataxării utilizatorilor drumurilor publice care tranzitează podurile Giurgeni-Vadu Oii și Fetești-Cernavodă, deoarece taxa percepută în prezent, reprezintă, în mod indubitabil, o dublă impunere, atât timp cât toți utilizatorii drumurilor publice din România plătesc oricum o rovinietă.

De la tribuna Parlamentului României, i-am rugat pe toți colegii parlamentari din toate partidele, să susțină adoptarea acestei propuneri legislative, în primul rând, pentru a putea elimina, astfel o nedreptate care li se face tuturor dobrogenilor! 
jooble.org