PICNIC LA PREFECTURĂ CU CUȚITUL LA OS

PICNIC LA PREFECTURĂ CU CUȚITUL LA OS(1393)


Domnul prefect de Constanța a jucat magistral rolul maurului, în sensul că și-a făcut treaba. Sau și-a îndeplinit misiunea. Cum vreți.

Mă refer, desigur, la episodul cu referendumul de la Medgidia, care tinde deja să rămână doar o poveste. Nu știu cu ce s-a ocupat domnia sa până acum, dar s-a descurcat de minune și aștept ziua în care va fi medaliat de PSD. Sau poate că deja a fost medaliat…

De ce de PSD?
Pentru că ei sunt interesați ca la Medgidia să nu se producă nici o schimbare. Mai ales în ce privește algoritmul politic care definește identitatea Consiliului Local. Unde deține supremația prin reprezentanții săi și prin intermediul celor care s-au predat fără să lupte nici măcar un minut! Mă refer la cei patru liberali de la răsărit. Dacă mă iau după semnalmentele unuia dintre ei, care ne-a ținut teoria chibritului cu două gămălii...
Cert este că se trag sforile pe brânci pentru ca eforturile celor care au ca principal obiectiv dizolvarea Consiliului Local Medgidia să fie progresiv discreditate.

Înțeleg din informațiile furnizate de anumite surse că domnul prefect Jeacă s-a pus serios pe treabă. Câteva luni de zile la rând, nu a avut chef. Mai mult de atât, s-a dovedit a fi surd la rugămințile celor care au cerut ca dosarul de la Medgidia să fie analizat cât mai repede cu putință. Dacă nu la priorități, fiind vorba de o criză socială în faza de extindere, măcar în termenii legali.

Întâmplător, desigur, temporizarea cazului le-a convenit de minune și pesediștilor, care s-au deșteptat brusc cu proverbul “Grăbește-te încet”.

Acum, când am intrat în faza a doua a cazului, prefectul dezvoltă o promptitudine și o iuțeală de neimaginat. E clar ca lumina zilei la un bec chior că domnia sa dorește ca dosarul referendumului să facă repede cale întoarsă.

Și, dacă ar fi să coincidă, și coincide, cu obiectivele PSD Constanța, să fie clasat. Pentru un astfel de ideal, domnul prefect este în stare să care singur în spate întreaga arhivă înapoi la Medgidia! Speculând existența unor greșeli inerente în organizarea activităților privind strângerea de semnături, echipa Prefecturii a prins curaj și a declanșat un amplu control, convinsă pesemne că va da de urma unor infractori! Sunt trecuți prin filtru cei care au semnat și cei care au strâns semnăturile. Am înțeles că unii sunt vizitați... acasă!
Mă rog, poate că astea sunt procedurile…

Să sperăm că nu vom ajunge din nou la arestări cu biblia pe capota mașinii, cum s-a mai întâmplat tot din cauza unor voturi! Poate că așa trebuie procedat, nu contest, dar câte diferențe sunt între debutul anchetei, când habar nu aveam cine e prefect, și stadiul în care ne aflăm acum, cu numele lui Jeacă pe buzele tuturor! Dacă și-a intrat așa de repede în mână înseamnă că nu era străin de subiect…

Sigur, dintr-o pură coincidență, inițiativele domniei sale s-au potrivit de minune cu interesele PSD în zonă. Așteptăm acum sancționarea primarului orașului Medgidia pentru o faptă oarecare…

Stau totuși și mă mir. De unde acum atâta emulație creatoare și dorință din partea autorităților pentru finalizarea cazului! După chipul și asemănarea PSD?


Nu cred că le-a fost ușor celor care s-au deplasat de la Medgidia până la Constanța pentru a picheta Prefectura Constanța.Și dacă ar fi mers la un picnic pe bitumul din fața Prefecturii și tot s-ar fi resimțit din punct de vedere fizic. Cei mai mulți dintre protestatari fac parte din generația mea, fiind destul de înaintați în vârstă. Cu siguranță, aproape toți se confruntă cu probleme de sănătate. Cu toate acestea, s-au trezit cu noaptea în cap și au luat drumul spre Constanța. Cu câțiva pesmeți într-o punguță, cu pastilele de diabet și cu sticla cu apă în buzunar. Mohorâți și îngrijorați de soarta lor. De soarta orașului.

Prefectul nici nu i-a băgat în seamă! Cu toate că erau protestatari pașnici și cuviincioși. Poate că s-a uitat la ei ascuns după perdeaua unde s-a pitit și tovarășul Marina, fostul prim secretar al județului, la revoluție! Nu spun să fi dat mâna cu câțiva dintre ei, dar măcar să le fi ascultat păsul în stradă. Niște oameni, nu animale, au venit special de la Medgidia ca să se întâlnească musai cu domnia sa. Niște oameni foarte necăjiți…

Prefectul a preferat o discuție scurtă cu primarul Vrabie, iar presa a fost poftită să aștepte în mediul natural de afară. În stradă. A fost limpede că domnia sa nu vrea să se complice și se grăbește să bifeze prima întâlnire formală din cariera sa de prefect.

La ora la care protestatarii urcau în autobuz, dis de dimineață, criticul societății civile sforăia cu fața la perete, visând că se lăfăie în scaunul de primar! Criticul? Critic, la ce și unde? Munca cu gura e mult prea istovitoare pentru domnia sa. Aflat mereu în criză de subiecte, criticul s-a luat de viața celor care au îndrăznit să plece la Constanța pentru a picheta Prefectura!

Cum am zis? Criticul?
S-au înmulțit criticii și păreriștii care se ghidează numai după programa școlilor de vară ale PSD. De aici își trag ei seva și bibliografia pe baza cărora îi înjură cu nerușinare pe cei care au curajul să se ia la harță cu administrația județeană, semnalând faptul că un grup de consilieri locali blochează activitatea orașului Medgidia.

Cine poartă în spate povara tuturor necazurilor, ieșind în stradă? Cetățeanul! Căruia i-a ajuns cuțitul la os!

Și criticul ce face?
Ia peste picior clasa muncitoare și pupă în cur clasa consilierilor de lux din categoria “NU”!
 
jooble.org