Interzis cuvântătoarelor

Interzis cuvântătoarelor(1837)


  Oamenii devin din ce în ce mai diferiți încât cred că dacă vorbim despre 7 miliarde de indivizi îi putem împărți în fix 7 miliarde de categorii. N-am acceptat ideea de diferențiere între balanțe și săgetători cum nu cred că oltenii sunt mai presus sau mai prejos decât moldovenii. Depășesc granițele țării și nu îi văd pe americani mai grași, pe nemți mai civilizați sau pe elvețieni mai bogați. Proporțiile pot fi diferite în funcție de regiune, de țară sau de continent, dar poți găsi români frumoși peste tot !

  Înainte să deviez de la subiect atașez link-ul care m-a determinat să pornesc grăbit aceste rânduri:"

  https://www.youtube.com/watch?v=yXZK0nxTcCs
 

 

  Titlul a fost prima provocare când am dat frâu liber furiei … cum să o formulez fără să jignesc… Interzis oamenilor era prea brutal și nu consider că există loc unde nu ar trebui să ne implicăm, dacă avem intenții juste! Cuvântători suntem toți, dar oameni, rar mai găsești!

  Pentru cei care nu au văzut clipul mai sus menționat, acesta înfățișează lupta, total disproporționată, a unui urangutan debusolat și descumpănit cu utilajele unor executanți săraci din prea multe perspective încât să se poată împotrivi șefilor. Ultimul copac dintr-o pădure care cândva servea drept cămin pentru necuvântătoare și sursă continuă și gratuită de oxigen se prăbușește la pământ, iar noi nu suntem acolo să îl plângem, dar urangutanul presimte ceea ce noi neglijăm… prăbușirea umanității și odată cu ea sfârșitul lumii, aici nu mă refer la imagini apocaliptice, dar dezechilibrele create conduc către pieire.

  Vedem zilnic la intrarea în diferite instituții, restaurante sau spații comerciale anunțuri sau grafice care interzic cu desăvârșire prezența animalelor de companie în aceste locuri. Sunt perfect de acord, acestea nu trebuie să le invadeze altora spațiul fără voia lor, e suficient dacă tu ca stăpân îl îngrijești acasă și îi oferi o plimbare consistentă, dar noi … noi de ce ne amestecăm în habitatul lor?

  Cum ar fi ca vara viitoare să întâlnești anunțuri de interzicere a bipezilor la scăldat în Marea Neagră? Cum te-ai simți când ai vrea să urci la cota 2000 din Sinaia și un urs să te legitimeze? Eu pun pariu că din drag pentru pădurea lui, urangutanul mi-a zâmbit la acest articol. Hai să fim mai des oameni și să ne orientăm măcar ocazional atenția către ceea ce a rămas verde, curat și natural. 
jooble.org