HOPA MITICĂ, OMUL LUI DRAGNEA

HOPA MITICĂ, OMUL LUI DRAGNEA(1788)


Liviu Dragnea este perseverent. Continuă să ne ia de proști. Și, la rândul său, continuă să facă pe prostul în păpușoi. Nu pe mortul, că nu se știe niciodată…

Se face că nu cunoaște care este forma pământului și ce face el de dimineața până seara! Se învârte, o metodă adoptată, după cum vom vedea, și de domnul Dragnea. Chipurile, nu domnia sa supervizează prezenta remaniere guvernamentală! Una, două, hop, remaniere guvernamentală!

Domnul Dragnea se contrazice singur în ce privește competența aleșilor! În aceeași notă de persiflare totală, nu domnia sa a împins-o pe madam Dăncilă pe scaunul de prim ministru?

A învățat multe din pățania cu Grindeanu, care și-a smuls singur botnița și a început să vorbească în biserică. Ca să nu fie din nou umilit, a pus o femeie în postul cheie. Chipurile, a promovat-o! Aiurea, mare zarzavat! Promovare pe un singur criteriu. Sexul feminin. Nu îmi aduc aminte de o altă evaluare. 

Când se pregătea să pună la murat un nou set de gogonele, doamna Dăncilă a fost convocată la Palatul Victoria. Inițial, în temeiul unor deprinderi de casnică, a înțeles că trebuie să se prezinte în...Piața Victoriei, la raionul de rădăcinoase. În timp ce dumneaei bâjbâia prin București, căutând stația de metrou Belina, era deja numită în postul de premier al României!

Față de Grindeanu, alt caracter.
Adevărul e că nu o văd eu pe doamna prim ministru tăvălindu-se pe jos pe motiv că nu vrea să demisioneze decât cu acceptul președintelui PSD… El a făcut-o prim ministru, deschizând seria promovărilor feminine în masă, el, doar el, poate să o destituie!

Șefului suprem îi place să se joace de-a Guvernul. Postul de prim ministru s-a transformat într-o roată de cașcaval pe care Dragnea o plimbă de la un corb la altul. Ce-i drept, corbii domnului Dragnea sunt cam jerpeliți, dovadă că le-a trecut termenul de garanție. Dar au tot timpul foamea în glande! Pentru că, indiferent cât este de mare roata de cașcaval, dumnealor nu se satură niciodată!

Remanierea guvernamentală reprezintă pentru Liviu Dragnea un simplu joc de societate. Care societate? Aia a lor, mâloasă. E ceva de genul “Nu te supăra, frate!”

Are cineva curajul să se supere pe Dragnea?
Cunosc eu unul, dar nu a durat prea mult. Liviu a scos cuțitul de bucătărie și i-a reamintit jurământul găștii sale: Cine se supără, îi tăiem nasul!”

Asta este starea naturală în PSD. Supărarea generală. Pe fondul supărării generale, domnul Dragnea a creat un personaj nou în politică. Sosia guvernamentală.

Deși teoretic se vorbește despre primenirea Guvernului, în realitate, pe liste apar și foști miniștri. Culmea remanierelor vesele, chiar dintre cei care au fost tăvăliți bine și izgoniți cu șuturi în cur din Guvernul Tudose, cascadorii râsului.

S-au spus foarte multe cuvinte grele pe seama remaniaților de atunci. Au fost trecuți prin toate apele și bălăcăriți. Reproșuri, o mie! Ba că au programe incoerente. Ba că nu au nici un program. Ba că au mintea în zig-zag...Că nu sunt în stare de nimic. Cât e ziua de lungă, colorează și fumează.

Toate astea, la deschidere, din punct de vedere profesional. Din punct de vedere politic, au fost anulați cu totul, pe motiv că au trădat! Au trădat patria? Nuuuu, nici vorbă. L-au trădat pe Dragnea!

Unii spun că toată această poveste a fost o capcană artistică în care au căzut adevărații trădători.
Și Dragnea ce a făcut?

Ca primă măsură, le-a pus sula în coaste trădătorilor.
I-a trimis la reciclare ca să învețe pe de rost, dacă altfel nu se poate, cine este conducătorul iubit al partidului și adevăratul prim ministru!
I-a reciclat după formula comunistă 3R (RECUPERARE, RECONDIȚIONARE, REFOLOSIRE).
I-a pocăit cu mâna lui printr-o metodă popească nouă și blajină.
I-a selecționat în corul obștesc al partidului, fiind repartizați în secțiunea “Să ne ierți, eram beți”.

Așa a apărut sosia guvernamentală prin intermediul căreia sunt promovate din nou fostele rebuturi.

Adică, întreb, cum vine chestia asta?
Îl declari inapt la guvernare, îl desființezi, pur și simplu, și acum îl numești din nou ministru exact peste groapa lăsată de el ca ministru defect!

Ce să înțeleg?
Că domnul în cauză s-a deșteptat subit și a devenit peste noapte competent?

Lui Liviu Dragnea îi place să joace și “Baba oarba”. Care sunt regulile jocului? Reguli în PSD? Mă rog…

Domnul Dragnea ia doi miniștri la întâmplare, indiferent de naționalitate, sex etc., legați bine la ochi, și îi dă de-a dura până când își schimbă locurile între ei. În acest ritm, doi câte doi, cum se învârte hora pe la noi, asistăm la un schimb de locuri păgubos, doar ca să își facă damblaua președintele PSD!

Tot schimbând formația guvernamentală, s-a creat un haos de nedescris. Nimic nu se sudează, totul se demolează! Cei care revin în funcții își vor pierde vremea căutîndu-și rechizitele! După aia, după alte obiceiuri, începe plata polițelor.

Urmează răzbunările crunte.
Și, întreb, dacă o ținem langa cu rotirea cadrelor și langa cu răzbunările, de țara asta, numită România, cine se mai ocupă?

Liviu Dragnea pune la cale noi experiențe menite să schimbe un ministru cu același ministru.

Hopa Mitică, omul lui Dragnea, a devenit ministru universal.
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri