Palaz îi face plângere penală ministrului Educației

Palaz îi face plângere penală ministrului Educației(602)


Claudiu Iorga Palaz, președinte al filialei județene a Partidul Mișcarea Populară, a sesizat în cursul zilei de astăzi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu o plângere penală întreptată împotriva ministrului educației naționale, Remus Pricopie. Plângerea vizează săvârșirea de către ministru a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice și se raportează la refuzul nejustificat al acestuia de a desemna comisia de analiză care să cerceteze abaterile disciplinare săvârșite de rectorul Universității Ovidius, dl. Epure Dănuț Tiberiu în exercitarea funcției de rector al universității, în împrejurările descrise de DNA.

Reamintim faptul că în urmă cu circa o lună Partidul Mișcarea Populară filiala Constanța a adresat ministrului o sesizare în acest sens, demersul rămânând fără urmări. Refuzul ministrului de a desemna comisia de analiză împiedică senatul să aplice o sancțiune proporțională cu faptele săvârșite de rector, conducerea universității este în mod voit mențiunută în stare de provizorat, fapt de natură a tulbura bunul mers al unității de învățământ.

Același ministru a optat pentru suspendarea rectorului, sancțiune neprevăzută de legislația în vigoare, ceea ce constituie o nouă dovadă a manierei ilicite în care situația este tratată de ministru. Unica sancțiune prevăzută de lege este aceea a revocării de către senat, dar doar pe baza concluziilor comisiei de analiză pe care ministrul refuză să o desemneze.
jooble.org