RITUALURI DE NUNTĂ LA LIBERALI

RITUALURI DE NUNTĂ LA LIBERALI(2115)


În PNL, în perspectiva alegerilor locale, au început ritualurile de nuntă, după anumite datini și obiceiuri politicianiste.

Tradiția spune că în PNL alesul trebuie să fie musai liberal autentic. Dar tradiția e una și bună, realitatea e alta…

Așa au lăsat cu literă de lege înaintașii partidului.
Să nu piară sămânța liberală, ci doar răutatea din țară! Să nu se amestece nici măcar o doctrină liberală cu alta venetică.

Atenție, să nu se pună de vreo corcitură de alianță!
Aici, trebuie să recunosc, PNL a cam călcat pe alături, când s-a dus împețit la PSD.

Să nu facă nici un fel de compromis pe care mai târziu să-l regrete.
Să evite alianțele otrăvite, plimbările cu Calul Troian și expunerile prelungite la...opinia publică. Mai bine la soare.
Să se lepede de intrușii care vor încerca să se folosească de imaginea PNL.

Ritualurile încep cu mult înainte de nunta propriu zisă, când, în mod normal, prezumtivii candidați ar trebui să fie deja prezentați printr-o selecție serioasă.

E nuntă în cartier, dar, deocamdată, alesul rămâne un mister!
E și firesc, ne aflăm deocamdată în faza preliminară a acestor ritualuri. Practic, ca să înțeleagă toată lumea, candidatul la alegeri este mirele și partidul mireasa.

Conform ritualurilor de nuntă, candidatul trebuie să curteze mireasa și apoi să meargă la alegeri împreună.

Regula este valabilă acolo unde nu există candidat propriu. S-a tot vorbit foarte mult despre Mohammad Murad. S-au iscat polemici, s-au emis judecăți de valoare și s-au tras concluzii corecte, eronate sau rău voitoare.

În definitiv, nu s-au încălcat deloc ritualurile de nuntă. Mohammad a venit și a cerut mâna PNL, angajându-se că nu o să o facă de râs la alegeri și că o să câștige funcția de primar al orașului Constanța. Vorba cuiva. “Domnule, dacă își punea mintea cu toți, se ducea la PSD…” La PSD ?
Cum zicea fotograful distrat? Zâmbiți, vă rog!
Ha, ha ha...Nici chiar așa!

Nu cred că Mohammad vrea postul de primar cu orice preț! Chiar la PSD? Și dacă la PSD, tocmai acum, după un referendum păgubos, când pesediștii s-au făcut de caterincă? Cu orice compromis? A spus-o și admiratorul său la mânie, ca să dea o replică contestatarilor săi.

Oricum, domnia sa nu este și nici nu rămâne singurul candidat pe listele PNL. Se poate spune că onor conducerea PNL Constanța, receptivă la criticile noastre, are de gând să pună în mișcare o strategie. Extinderea ritualurilor pentru alți 5 prezumtivi candidați proveniți, de data aceasta, nu din mediul de afaceri, cum se recomandă, ci din propria pepinieră a PNL.

Deocandată, din motive bine argumentate, nu sunt scoși la înaintare. Pentru ei, urmează un tur preliminar. Confruntarea, dacă va fi nevoie de așa ceva, cu Mohammad. Desigur, tot acest plan de acțiune aflat în derulare depinde de hotărârea finală a lui Mohammad. Polemicile pe acest subiect nu au încetat și e firesc să se întâmple așa…

În PNL Constanța sunt semnale că se vor produce din mers schimbări importante. Să dea Domnul să fie de bun augur, ca să ne fie și nouă bine. Din acest motiv, cum e și firesc să se întâmple, vom mai asista la noi schimburi de opinii și chiar polemici.
Constructive să fie.

Ritualurile de nuntă din PNL continuă.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri