PNL CONSTANȚA MERGE MAI DEPARTE

PNL CONSTANȚA MERGE MAI DEPARTE(2736)


Cum era de așteptat, opiniile unui liberal, publicate în paginile ziarului nostru, au produs un mare deranj în „vârful” PNL, fiind vorba de acțiuni și fapte din această zonă. Un personaj relativ discret, care nu a ieșit în față timp de doi ani de zile, s-a dovedit a fi extrem de incisiv, demersul său, justificat de dorința de a schimba fața PNL, luându-i pe mulți prin surprindere...

Ca atare, am considerat firesc să ascult și alte opinii în legătură cu situația în care se află, în prezent, PNL Constanța, care a prins vremuri grele.

Vezi mișcările periculoase generate la nivel central de scandalurile izbucnite după eșecul lamentabil al referendumului. Atacurile lansate din interiorul partidului la adresa liderului Ludovic Orban, căruia i se cere vehement demisia, au darul de a genera instabilitate și în teritoriu. În astfel de situații, dacă organizația județeană este șubredă, totul se duce pe apa sâmbetei...

Un subiect de interes general, dacă luăm în calcul faptul că acest partid reprezintă singura alternativă viabilă pentru cei care vor să scape de PSD. Din această cauză, pe mulți îi preocupă soarta PNL., colacul de salvare într-o nouă perspectivă.

Pe acest subiect, l-am avut ca interlocutor pe domnul Robert Boroianu, secretar general al partidului și deputat de Constanța. Calitatea de secretar general face din Robert Boroianu unul dintre oamenii cu mari responsabilități în ce privește soarta partidului. Și, ca atare, receptiv la orice inițiativă menită să producă o schimbare în bine.

Prima observație a domniei sale: „Declarațiile făcute au răscolit partidul. PNL Constanța nu este o formațiune politică dezbinată.”

O precizare din partea autorului.
Dacă cineva are alte concepții în anumite privințe, nu înseamnă că PNL este dezbinat. Un liberal discret și-a exprimat, în privința unor chestiuni organizatorice, anumite îndoieli personale. A considerat că acum este momentul să iasă din tranșeele PNL și să grăbească clipa în care poate fi pus punctul pe I.

Robert Boroianu este de părere că, abordând o asemenea tematică extrem de sensibilă, dar și provocatoare, i-am adus deservicii colegului său de partid!

De ce?
“Pentru că și-a creat antipatii în partid...” a afirmat Robert Boroianu.

Foarte multe comentarii au stârnit posibila candidatură a omului de afaceri Mohammad Murad la Primăria Constanța.

Robert Boroianu a ținut să facă și în această privință câteva precizări. Domnia sa spune că nu poți refuza un candidat de talia lui Mohammad… Argumente:
"Un bogat om de afaceri, cunoscut investitor străin, cu rezultate excepționale, cu notorietate, deține anumite funcții în turism etc." 

Robert Boroianu: „S-a discutat în partid despre posibila candidatură a lui Mohammad la Primăria Constanţa.”

Atunci când Murad Mohammad a întrebat dacă PNL este dispus să-i stea alături... și a dorit să ştie dacă suntem dispuși să îl sprijinim, răspunsul inevitabil este că... “Nu poți să refuzi un om de o asemenea valoare”!

La întrebarea “Valoarea este dată de dimensiunile averii personale?”

“Deocamdată, afaceristul reprezintă singura alternativă viabilă în măsură să schimbe câte ceva în Constanța.” a spus Robert Boroianu.

Dar propunerea nu este bătută în cuie.
Există în prezent un portofoliu cu 4-5 propuneri de candidaturi, care vor fi discutate la momentul respectiv.

Când? Cum? Unde?
Râmâne de văzut.
În paranteză fie spus, Mohammad este singurul care și-a anunțat intenția clară de a candida, acționând ca și cum ne-am afla în plină campanie electorală!

Robert Boroianu nu consideră ca fiind ieșită din comun varianta cu Mohammad. Domnia sa a ținut să sublinieze faptul că PNL Constanța nu mai este dispus să meargă în alegeri pe baza unor improvizații păguboase, precum cele de acum patru ani, când Comănescu-GSP și-a permis să facă diverse experimente pe seama partidului.

Robert Boroianu este convins că orașul Constanța are nevoie de un om de afaceri puternic și că, din acest motiv, afișându-se cu Mohammad, a vrut să transmită acest mesaj.

Paranteză. Am omis să-l întreb pe Robert Boroianu dacă printre cei 4-5 posibili candidați din portofoliul său se numără și alți afaceriști...

Al doilea punct fierbinte al discuției noastre l-a reprezentat poziția și rolul pe care îl joacă în prezent în partid domnul Gheorghe Dragomir, fostul președinte al PNL Constanța.

Se știe că Gheorghe Dragomir a avut o inițiativă lăudabilă. Le-a cerut colegilor din generația sa să renunțe la funcțiile de conducere pe care le dețin și să permită tinerilor din partid să candideze pentru ocuparea acestora...

Domnia sa a fost primul care a demisionat din funcție. După ce a părăsit prima linie, a dispărut o vreme din viața publică, gest care a alimentat anumite suspiciuni. S-a spus și se spune și acum că a fost vorba de o retragere formală și că în realitate tot domnia sa conduce din umbră partidul!

În legătură cu acest punct, Robert Boroianu a ținut să precizeze că „este o prostie ce se spune’, dar că, atunci când apare o problemă greu de rezolvat, dacă este nevoie, membrii de partid se consultă cu domnia sa și îi cer părerea! Este omul cu cea mai completă știință în domeniu. Nu dă dispoziții, dar se consultă decizional în anumite privințe și sunt convins că cei care îl consultă țin cont de opiniile domnului Dragomir. În prezent, simplu membru de partid, deși le știe pe toate! Nu vrea, ca alții, să revină în fruntea partidului. Nu este interesat nici de alte funcții de conducere. Nu își dorește un loc în Parlamentul României.

În definitiv, cui îi este frică de Gheorghe Dragomir? Nu este rău să ai un înțelept în partid!

PNL Constanța merge mai departe!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri