Iubita mea, draga mea Vasile,

Iubita mea, draga mea Vasile,(2698)   Îţi trimit această epistolă prin CURierat rapid, ca să ajungă la tine cât mai repede, fiind o chestiune gravă în ea. Cu asta, cred că te-am făcut deja CURioasă, frumoasa mea Vasile.

   Mai întâi şi întâi aş vrea să te asigur că sentimentele mele faţă de tine nu s-au CURmat cu nimic. Te iubesc la fel ca în prima zi, când ne-am cunoscut la „Marşul diversităţii”, deşi nu a fost aşa CURând şi a trecut ceva vreme de atunci. Te am şi acum în faţă, aşa cum erai. Mlădioasă ca un CURpen. Purtai, draga mea Vasile, o rochie roşie, mulată şi ciorapi negri cu plasă. Rochia o strânseseşi pe talie cu o CUReluşă subţire. Aveai nişte pantofi tot roşii, cu toc uriaş, care te făceau să pari şi mai înalt/înaltă. Şi ce cercei, mamă, ce cercei. Mari, CU Romburi, care îţi puneau în evidenţă rotunjimea şi CURbele feţei. Dar te rog să mă crezi că nu ştiu care dintre cele două accesorii m-a făcut mai tare să te admir şi apoi să te iubesc din tot sufletul, începând să te CURtez: peruca roşcată care îţi cădea în valuri pe umerii goi, sau piercingul de culoarea CURată a argintului, pe care îl aveai în limbă. Sau poate nici una, nici alta, ci CURăţenia privirii tale albastre. Şi ce engleză vorbeai. Îmi amintesc că erau şi nişte reprezentanţi de la ambasadele SUA şi Marii Britanii care veniseră să ne înCURajeze. Şi cum îţi CURgeau cuvintele, când l-ai CURăţat de tupeu pe un CURios de pe margine care a spus despre tine: „Uite ce paparudă”. Şi acum îmi sună în urechi vocea ta groasă, de taur, aia pe care o ai cânt de CURentează ceva: „Morţii mă-tii de CURvar”. M-am simţit tare mândru şi ocrotit alături de tine. Aşa că te-am aşezat pe o adevărată CURulă în sufletul meu, ca pe un demnitar care îmi stăpâneşte sentimentele.
 

   Ţi-am spus toate astea, draga mea Vasile, ca nu cumva să interpretezi greşit ceea ce îţi voi spune în continuare.

  Află despre mine că aseară m-am culcat tare dezamăgit şi nefericit. De unde fusesem iniţial plin de entuziasm. Credeam că intrăm şi noi în normalitate. Mai ales că am aflat că în Canada s-a legiferat sexul cu animalele, Stai! Nu te speria. Niciodată nu o să te schimb cu o capră sau cu o lăcustă. Dar îmi ziceam că lumea a luat-o într-o direcţie bună şi lăum şi noi, românii, aminte. Mă uitam aseară la şedinţa de UE, cu toată nădejdea în Timmermans ăla. Ne-a tras-o prin toate găurile cu justiţia, cu schimbarea de la DNA şi alte prostii dintr-astea. Când a venit vorba despre Referendumul de sâmbătă, eram aşa de emoţionat, că era să mă scap pe mine (iartă-mă, delicata mea Vasile, dar ştiu că şi ţie ţi se întâmplă des asta când eşti emoţionat şi am vrut să-ţi redau cât mai fidel starea mea de spirit). Degeaba! Până la urmă, fâsss, să mă ierţi, dar ştiu că şi asta ţi se întâmplă destul de des. Toate speranţele mele s-au năruit. Oladezul a zis că căsătoria în România între tipi de acelaşi sex nu-i o problemă a UE. Şi câtă speranţă îmi pusesem în el, mai ales când l-am văzut atunci când a fost întrunirea aia cu NATO, când Jean-Claude Juncker era prăbuşit de şale din cauza băuturii, că s-a pupat cu toţi mahării ăia pe gură, mai pasional decât am făcut-o noi când ne-am despărţit după paradă.

   Prin urmare, iubita mea, micuţa mea Vasile, mă tem că cererea mea în căsătorie, extrem de sinceră altminteri, nu va mai putea fi pusă în aplicare. Fără sprijinul CURajos şi ferm al UE, urmează un referendum care sunt sigur că va valida o lege care ne discriminează PROFUND. Deşi, în mare, cred că ne-am încadra în ea. Se spune în textul adoptat de Parlament că nu este voie căsătorie între persoane de acelaşi sex. Ne încadrăm. Păi ce, noi avem acelaşi sex? Mergem cumva la veceu împreună? Nu! Mergem pe rând, pentru că fiecare este cu sexul lui. Aşadar, cum ar veni, nu încălcăm formularea „persoane cu acelaşi sex”, adică, avem sexe dierite, fiecare cu al lui, am vrut să spun. De asemenea, cei care sunt împotriva noastră, spun că încălcăm tradiţia. Nimic mai fals. O respectăm şi noi. Spre exemplu. Este ştiut că există tradiţia ca mireasa, nora cum ar veni, să fie în conflict cu socrii. Exact aşa şi la noi. Tata, când i-am trimis poza cu tine de mână, mi-a zis să nu mă prindă cu tine în curte că pune câinii pe noi. Singurul unde nu ne încadrăm în lege este la „între bărbat şi femeie”. Aici nu ne încadrăm cu nici un chip. Doar dacă ai vrea să faci tu, draga mea Vasile, o operaţie de schimbare de sex. Dar asta ar mai dura, pentru că am auzit că este scumpă şi deja am datorii neachitate pentru că ţi-am cumpărat inelul pe care ţi l-am dăruit în ziua în care te-am cerut de nevastă.

   Aşa că deocamdată, îmi retrag cererea şi îţi propun, iubita mea Vasile, CU Răspundere deplină, să rămânem doar logodiţi.

   Te pup, Iubi!

P.S. Ai fgrijă să nu scapi ştampila pe jos la Referendum, ca să te apleci după ea, că ştii că sunt gelos.
jooble.org