H2O SAU IMPOSIBILA ÎMPĂCARE DINTRE FELIX ȘI VRABIE

H2O SAU IMPOSIBILA ÎMPĂCARE DINTRE FELIX ȘI VRABIE(2615)


Din toată chimia predată în liceu, nu am reținut decât formula apei. H2O și caracteristicile acesteia. Știam doar că este incoloră, că nu are gust etc. Acestea erau caracteristicile sale de bază, din câte îmi amintesc.

Se pare că lucrurile s-au mai schimbat.
Apa a devenit subiect de controverse și diverse aranjamente de culise. Mai mult, subiect de polemici și șantaj politic în diverse confruntări…

Vreți apă? Dați voturi. Voturi contra apă caldă!

Altă lozincă diversionistă.
Dacă nu ne votați, rămâneți nespălați!

Așa sună o nouă rimă pesedistă.
Primarii pesediști s-au învățat să le pună miniștrilor sula în coaste. Doar sunt de-ai lor...La fel procedează și cu doamna prim ministru, chiar dacă e femeie!

Dacă nu asigură condiții elementare de existență în teritoriu, PSD va pierde voturi!
Cetățenii vor veni nespălați la urne, dar vor vota curați la suflet!

Cele mai multe scandaluri din ultima vreme au ca temă apa în două ipostaze: rece și caldă.

Criza apei calde a declanșat un teribil război al polemicilor de tot felul. Cum se întâmplă deseori, atunci când se sparge buba, începe să iasă adevărul la iveală

Așa am aflat, de pildă, că, în scandalul apei calde, sunt implicate două tabere, CET și RADET, protejata primarului Făgădău.
În loc să acționeze împreună în beneficiul cetățenilor, se șantajează reciproc!

S-a vorbit despre existența unui scenariu în care doi se ceartă, CET cu RADET, și al treilea, în postura salvatorului, readuce apa caldă în casele constănțenilor, fiind primit cu urale și flori!

Personajul nu poate fi altul decât primarul pe calul lui numit Decebal. Din nefericire pentru toată lumea, scenariul a fost devoalat, fiind vorba de existența unor datorii istorice. Deci știute din generație în generație.

Chestiunea cu datoriile ar fi putut fi rezolvată de multă vreme, dar se pare că cineva nu a vrut, pregătind din timp terenul pentru o eventuală paradă a primarului, care ne scapă de râie și păduchi. Și care ne dă nouă lapte, carne, pene, ouă și apă caldă!

Altfel, nu înțeleg de ce nu dă de pământ cu conducerea RADET pe un teren prielnic pentru o demisie colectivă.

De onoare?
De unde atâta onoare când nu ai cu ce să te speli pe picioare? Măcar din acest punct de vedere să dea satisfacție opiniei publice.
Demiterea RADET în locul apei calde…

O imagine mai mult decât idilică în care primarul joacă rolul plopului care face micșunele, iar în rolul micșunelelor sunt distribuiți directorii RADET, care umblă cu apa caldă în termos!

Ăsta e semnul că Decebal Făgădău începe să intre la apă. Și, dacă intră la apă fierbinte, chiar nu îl văd bine…

Tot un conflict prelungit al apei în starea sa naturală menține deschis și de actualitate conflictul dintre Felix Stroe și primarul orașului Medgidia.

Conflict este puțin spus, pentru că disputa dintre cei doi “giganți” va cutremura serios întregul județ. Aici, la Medgidia, nodul gordian îl reprezintă prețul apei potabile, un subiect care îi macină nervii lui Felix Stroe.

Ca, de altfel, întreaga existență pe pământ a lui Valentin Vrabie, singurul care a îndrăznit să i se opună cu curaj ori de câte ori a luat o decizie potrivnică orașului Medgidia. Și asta, în condițiile în care ‘Generalul’ este urmat pretutindeni de tăvălugul său pesedist, de armata sa de mercenari bine hrăniți, plătiți și antrenați pentru o luptă de uzură în războiul apei.

Deși au existat mai multe tentative, Felix Stroe nu a reușit să-l încalece, nici măcar politic, pe Vrabie Valentin. Tentativele sale de a-l distruge au eșuat lamentabil, chiar și atunci când a încercat un șantaj cu apa!

Primarul Vrabie s-a opus tot timpul măsurilor aberante luate de gruparea PSD-ALDE în Consiliul Local Medgidia, grupare coordonată de doamna viceprimar Luminița Vlădescu. Doar de dragul de a-i pune bețe în roate primarului, pesediștii s-au opus propunerii ca apa potabilă să fie ieftinită la Medgidia în avantajul populației. După care s-au dus repede la “tătuca” să-i raporteze succesul obținut în războiul apei. Cum au procedat și cu referendumul, pe care l-au șuntat până l-au desființat de tot.

Au scris unii, într-o manieră perversă, despre o posibilă împăcare între Felix Stroe și Valentin Vrabie. Chipurile, Stroe l-a sunat pe Vrabie să-l felicite de ziua lui, dar acesta nu i-a răspuns!

Aiurea. Așa se împacă doi dușmani orgolioși?
Cu un telefon inventat de Cupidon?!

Până nu se rezolvă așa cum vrea Vrabie criza apei de la Medgidia nu există loc de împăcare!

Astea sunt frecții la un telefon cu picior de lemn…
Părerea mea.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri