Alege să achiziționezi responsabil!

Alege să achiziționezi responsabil!(352)


Zilnic, angajatii Polaris M Holding intreprind actiuni de salubrizare in zonele in care se acumuleaza deseuri aruncate la intamplare pe spatiul public. Nu sunt putine cazurile in care anumiti cetateni se solidarizeaza pentru constituirea unor ghene improvizate pe spatiul public

Varietatea produselor de pe piata ne ofera o mare libertate la cumparaturi, insa putini inteleg faptul ca fiecare cumparator este responsabil pentru obiectele achizitionate, dupa ce acestea devin inutilizabile. Aruncarea deseurilor la intamplare este o alegere personala comoda dar imorala, intrucat acest fenomen afecteaza mediul inconjurator, sanatatea cetatenilor si imaginea orasului.

Cea mai mare parte a deseurilor aruncate la intamplare sunt obiectele de unica folosinta, acestea sfarsesc abandonate pe drumurile publice sau in mediul natural, constituind o sursa reala de poluare.

Fabricate pentru o singura utilizare, obiectele de unica folosinta sunt fragile, ceea ce face inutila pastrarea lor. Alegerea responsabila, de a achizitiona doar obiecte reutilizabile, aduce multiple beneficii. Astfel, pungile si recipientele din materiale durabile (sticla, metal sau plastic rezistent) au un aspect placut, sunt ergonomice si se pot personaliza.

Toate produsele de care vrem sa ne despartim trebuie reciclate, daca materialele din care sunt alcatuite suporta acest proces. Recicland, protejam mediul inconjurator, valorificam resursele iar produsele primesc o noua viata.
jooble.org