DE-A REFERENDUMUL - UN NOU JOC DE SOCIETATE PATRONAT DE PREFECTUL JUDEȚULUI CONSTANȚA

DE-A REFERENDUMUL - UN NOU JOC DE SOCIETATE PATRONAT DE PREFECTUL JUDEȚULUI CONSTANȚA(1128)Pesemne că prefectul județului Constanța a fost închis în dulap, știut fiind faptul că, încă de pe vremea lui Claudiu Palaz, cu greu obții un răspuns de la această instituție.

A pierdut noțiunea timpului și nu ne dă și nouă o explicație în legătură cu referendumul de la Medgidia!

Se prea poate ca domnia sa să fi intrat în dulap, ca să caute niște documente, și să se fi trântit ușa în spatele său.

Altfel, nu îmi explic de ce ne tratează cu un evident sictir profesional! Că doar dumnealui, din câte știu, nu este membru de partid.

Periculoasă funcție!
Să fii prefect, nu e chiar la îndemâna oricui!

Dar să joci rolul cetățeanului apolitic, bine antrenat ca să facă pe neutrul în teritoriu? Și mai dificil.

E ca schimbarea la față pe termen scurt, ca răspopitul fără colivă la purtător. Depinde însă și de conjunctură.

Noul prefect de Constanța s-a trezit, imediat după numire, cu un meteorit fierbinte în brațe: dosarul referendumului de la Medgidia.

Un nou joc de societate patronat de prefectul județului Constanța. Peste 10.300 de cetățeni, care s-au pronunțat pentru dizolvarea Consiliului Local Medgidia, s-au transformat în simple jetoane care tânjesc după un verdict. De câteva luni de zile, așteptăm mutarea prefectului, fie ea și în plic.

Fostul prefect, grijuliu să nu-i supere pe pesediști, s-a îndepărtat de dosar ca de o mină plutitoare și a așteptat cuminte schimbarea sa din funcție. După care a răsuflat ușurat. I-a pasat noului venit întreg inventarul, inclusiv dosarul meteorit, frumos ambalat, ca să nu dea omul bir cu fugiții din prima zi de muncă.

În privința referendumului de la Medgidia, domnul prefect s-a dovedit a fi, până acum, pomul lăudat cu prea multe floricele. Că e băiat bun, că nu se lasă intimidat...Așa o fi, dar, stimabile,nici o concluzie, nici o rezoluție, nimic!

Poate că domnia sa este derutat de șoaptele care se aud în jurul său cu cunoscuta tonalitate pesedistă.

Și ce spun ele?
“Mai bine o revoluție, decât o rezoluție!”

Noul joc de societate include și PSD, care are interesul să compromită inițiativa cu referendumul a primarului Vrabie.

Și cum altfel decât deturnând întreaga acțiune în ridicol și timp pierdut. Bagatelizarea referendumului ca alternativă democratică la o schimbare.
Și nu o schimbare oarecare, ci a unui întreg Consiliu Local.

Avertisment. Cei 10.000 de nemulțumiți se pot transforma oricând într-o bombă cu efect întârziat. Sezonul rece nu reprezintă pentru nimeni un motiv de bucurie.

Cred că domnului prefect îi vine foarte greu să facă zilnic naveta de pe planeta Marte. Altfel, nu îmi explic cum stă în continuare pasiv și nu ia o decizie în privința dosarului referendumului de la Medgidia.

Peste 10.300 de medgidieni și-au pus toate speranțele în domnia sa.

Eu unul sper să nu fie speranțe deșarte...
jooble.org