INVITAȚIE

INVITAȚIE(1260)


În data de 13 septembrie se împlinesc 170 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, când 166 de pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au luptat cu îndârjire și curaj împotriva celor 5.000 de soldați ai oștirii otomane veniți pe pământ românesc să suprime idealul Revoluției de la 1848.

Această zi de sacrificiu și de glorie a rămas întipărită în istoria neamului și în sufletele pompierilor militari, data de 13 septembrie fiind declarată „Ziua Pompierilor din România”.  În această zi se comemorează toți eroii pompieri căzuți la datorie și se celebrează curajul și devotamentul reprezentanților acestei arme nobile.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Medgidia, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea Detașamentul de Pompieri Medgidia, organizează un punct de informare preventivă însoțit de prezentarea a două autospeciale pentru intervenții în caz de incendii.

Activitățile se vor desfăşura joi, 13 septembrie 2018, ora 11.00, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri