CUI ÎI ESTE FRICĂ DE SEPTIMIU BOURCEANU?

CUI ÎI ESTE FRICĂ DE SEPTIMIU BOURCEANU?(3474)


Dacă răspopiții liberali au făcut o propunere pentru Primăria Constanța, mi-am permis să fac și eu una.

Dumnealor, mai sofisticați și mai bățoși, chiar dacă pesta porcină i-a lovit rău de tot și pe fripturiștii lor, vor primar din import la Constanța…

Eu, din partea mea, de pe umila poziție de gazetar, doar mi-am dat cu părerea.

Domniile lor au decis după o prealabilă consultare cu George Dragomir, zeul pragmatic al liberalilor, care, fără Hașotti, se mișcă lejer în mediul de afaceri.

În PNL se practică în continuare deciziile colective și discuțiile de la om la om.

Eu, după o analiză personală, am constatat că județul Constanța nu duce lipsă de oameni bine pregătiți, capabili, care ar putea ocupa oricând posturi importante de conducere.

Da, avem exemplare pur sânge. Chiar în PNL.
Oameni bine pregătiți profesional. În loc să fie scoși la bătaie, sunt ținuți într-o rezervă improvizată, cu capul plecat, ca să nu-i vadă lumea, ignorați, uitați pe niște funcții și domenii derizorii, cum făcea Radu Mazăre cu cei mai șmecheri decât el.

Alții, recunosc, se feresc, nu vor să se implice, pentru că s-au convins cât de alunecoase sunt relațiile în politică.

Alții au trecut prin experiențe amare și nu mai vor să le repete. Se întâmplă lucruri ieșite din comun.

Și eu am avut parte de un episod ieșit din comun, dar scandalos în materie de promovarea cadrelor, ca să mă exprim ca un APV-ist.

Cunosc un mare om de turism. Român adevărat, prin strucrura lui morală și educațională, care a plecat în afacerile lui de la zero. 

Despre bătăliile pe care le-a dus acest om cu sistemul, despre încăpățânarea lui de a nu abandona și de a nu se lăsa călcat în picioare, despre multe altele, am scris un amplu reportaj. Evident, fără să-i spun, pentru că, în mintea mea, doream să-i fac o surpriză…

Surpriză a fost, ce-i drept, dar neplăcută!
După apariția reportajului în ziarul TIMPUL, la ora două noaptea, amicul meu m-a sunat și m-a rugat să scot materialul din ziar!

Era foarte tulburat și nervos. Am scos materialul, fără să primesc alte explicații. Concluzia finală a sunat sec : “Lasă, așa e mult mai bine…”

După un an de zile, când ne-am revăzut, mi-a spus ce s-a întâmplat. La scurt timp după publicarea reportajului meu cu dedicație, a fost sunat de o haită de politicieni și acuzat că se pregătește pe ascuns pentru a candida la postul de primar! L-au strâns cu ușa și l-au avertizat că afacerile lui ar putea să aibe de suferit, că așa-i în capitalism! Practic, domnii politicieni i-au pus sula în coaste ca să-l convingă să candideze în numele și sub sigla partidelor reprezentate de ei!

Înțelegeți dvs, chestii, socoteli. Cel amenințat pe față nu s-a pierdut cu firea, dar s-a gândit că s-ar putea ca și cei dragi să aibe de suferit de pe urma lui…

În povestea candidaturilor pentru Primătia Constanța, lucrurile nu par a fi chiar atât de încurcate.

Animatorii au prezentat opiniei publice calul alb de curse al PNL Constanța. Îl știm cu toții de acum, Mohammad Murad.

Sigur, nominalizarea domniei sale pentru “Oscarul” din curtea lui Făgădău a produs ceva rumoare, deși această variantă a mai fost vehiculată și cu alte ocazii și oferte, dar nu pentru Primărie...

Ca o paranteză. Mă întreb de ce, la cartea de vizită pe care o are, Mohammad nu râvnește la postul de ministru al Turismului! Sunt convins că ar fi avut o prestație mult mai bună decât Dobre, reîntors la vechiul cuptor cu pâine din copilărie.

Dacă tot se laudă că vrea să pună umărul la refacerea Constanței, de ce nu ar începe cu turismul?

Revin la subiect.
Cu Mohammad lucrurile s-au calmat parțial. Lumea a înțeles că PNL vrea cu orice preț spectacol. Ca acum patru ani.

Prezența lui Septimiu Bourceanu, un liberal autentic și de bun simț, într-un context electoral sugerat de ziarul nostru, a produs un adevărat seism în interiorul PNL Constanța!

Nu am înțeles de ce, ca și în povestea prietenului meu din turism, sunat la ora două noaptea de niște politruci, s-a ofuscat atâta lume?
În definitiv, domnia sa nu a anunțat că vrea să candideze la Primăria Constanța!

Concluzia au tras-o adversarii săi.
Evident, ofuscați într-o astfel de perspectivă.
Și, atunci, cine și de ce se teme de managerul de la CORPORE SANO din Techirghiol?

În loc de dependența dulceagă față de Mohammad, respect față de Septimiu Boroianu, care slujește PNL de peste 23 de ani.

Și nu static, tăind frunză la cîini ca alții.
A muncit și a apărat onoarea PNL.


Mohammad a vorbit câteva ore bune la televizor, erijându-se în salvatorul care le știe pe toate! Administrație locală, potop, dar nu a acordat PNL-ului spațiul pe care îl merita!

Și nici nu o să o facă, dacă o să ajungă primar...
Ca să nu mai vorbim de lucrul practic.
Domnul Mohammad este un excelent teoretician. Până la un punct, bună și ea.

Dar se compară cu experiența acumulată de Septimiu Bourceanu cu fiecare vizită făcută în județ?

Un om care cunoaște bine realitatea din teren, care se vede altfel la fața locului și nu de la etajul 10 al unui hotel de lux.

Și, să nu uităm, cel mai important lucru pentru un primar: capacitatea de a socializa cu oamenii , indiferent de statutul lor.

Sunt simple puncte de vedere. Ele îmi aparțin.

În încheiere, întreb din nou:
Cui îi este frică de Septimiu Bourceanu?
jooble.org