ARESTAȚI FOTBALUL DIN MEDGIDIA!

ARESTAȚI FOTBALUL DIN MEDGIDIA!(2197)


Scriam, deunăzi, că e foarte bine că, la Medgidia, sportul nu este politizat. Am crezut, ca un naiv ce sunt, că, măcar din acest punct de vedere, am apucat și eu un loc pe o gură de rai.

Că măcar sportul din Medgidia are șanse de a se dezvolta în liniște și pace, fără intervenția otrăvită a politicienilor. Fără capriciile exagerate ale unor consilieri care nu fac decât politica lor personală,

Trebuie să recunosc însă, și asta și fac, că m-am înșelat amarnic.

În timpul întâlnirii cu scriitorul și politicianul Varujan Vosganian, deja, am primit informații că Jandarmeria intenționează să boicoteze activitatea echipei de fotbal a orașului, punându-i bețe în roate.

Ordinul de zi sună simplu și dur:
“Arestați fotbalul din Medgidia!”

În anii tinereții mele, doar câteva personaje iubite de popor își permiteau să aresteze mingea. Una dintre ele se numea Dobrin, care avea un dribling amețitor.

O să spuneți că Jandarmeria nu arestează. Așa e. Jandarmeria doar gazează cu lacrimogene și gaze de război.

Și mai știe să facă ceva bine de tot.
Bate protestatarul cu pulanul până îl zvântă pe toate părțile.

Arestați fotbalul din Medgidia, ca să nu se mai spună că a revenit în prim-plan cu contribuția primarului Vrabie și a altor iubitori ai sportului!

Dacă face toate astea cu măiestrie și artă, de ce nu ar aresta și fotbalul din Medgidia!

Pesemne, drept pedeapsă că s-a calificat, cu sprijinul neprecupețit al Primăriei Medgidia, într-o ligă superioară a campionatului național de fotbal.

Faptul că, după acest succes, tot mai mulți medgidieni merg la stadion, pentru a susține echipa fanion a orașului, i-a pus pe gânduri pe reprezentanții PSD.

Inclusiv pe consilierii locali aflați în subordinea doamnei viceprimar Vlădescu.

Chiar fără a fi manipulat de cineva anume, fotbalul a fost întotdeauna un excelent agent electoral. Cine are fotbalul de partea lui pleacă în alegeri cu un mare avantaj.

E posibil ca, după o prelungită stare de amorțeală, mai marii PSD la nivel de județ să fi realizat că reactivarea fotbalului de performamță la Medgidia este meritul primarului. Și, atunci, trebuie sabotat și terminat!

În timpul mitingului de la București, unde s-a lăsat cu oase și picioare rupte, s-a spus că Jandarmeria este armata lui Liviu Dragnea! Așa o fi, naiba știe!

Pe mine mă intrigă faptul că Jandarmeria a venit foarte târziu ca să omologheze stadionul municipal. După ce s-a desfășurat aici un mare festival, cu spectatori numeroși și neobosiți în serile în care au cântat câteva formații celebre, cu momente în forță, cu bași care au scuturat scena, întreg stadionul, cu hotel cu tot, cu spectacole de artificii.

Jandarmeria nu s-a arătat deloc interesată de soarta participanților, câteva sute de artiști, figuranți, spectatori.

Da, dar atunci nu juca CSM Medgidia în Liga a treia, o competiție mult așteptată de către iubitorii de fotbal…

Arestați fotbalul și tot ceea ce s-a mai făcut bun în Medgidia!

De unde atâta ostilitate față de mișcarea sportivă din orașul lui Dan Spătaru, care, cu siguranță, s-ar fi aflat și el pe teren? Acum, când scriu aceste rânduri, mi-am adus aminte de tânărul care, antrenându-se într-un bazin fără apă, a câștigat o importantă competiție la înot!

Medgidia are o campioană la această disciplină, dar i-a asigurat sportivei toate condițiile necesare.

În ceea ce îi privește pe fotbaliști, nu ei sunt adevărata țintă. Ci masele largi de spectatori, care, în anumite conjuncturi, pot fi îndepărtate cu multe gaze lacrimogene.

Jandarmeria ne schimbă fundamental viața...
 
jooble.org