Ultima găselniță în turism: asociațiile de promovare din domeniu susțin sportul tradițional românesc(615)


Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Federaţia Română de Oină anunţă încheierea unui parteneriat prin care oina, sportul tradiţional românesc, va fi promovat în cadrul evenimentelor organizate de Asociaţiile de Promovare a Turismului din regiunile din România.

Comisia de Oină este una dintre cele 13 comisii care compuneau Federaţia Societăţilor Sportive din România (FSSR), federaţie creată la începutul lunii decembrie 1912.

În ceea ce priveşte Federaţia Română de Oină, aceasta a fost creată în iunie 1932 şi îşi desfăşoară activitatea sub Inaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I. Jocul de oină, ce păstrează amintirea unor manifestări şi evenimente legate de istoria şi trăirile poporului român, a fost practicat de generaţii întregi, care au reprezentat toate păturile sociale, toţi apreciindu-i deopotrivă valenţele ce îl caracterizează.

Declaraţie Corina Martin, preşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România: “Apreciez ca o oportunitate excelentă promovarea oinei ca sport tradiţional românesc, asociat cu promovarea pe care noi, asociaţiile de promovare turistică, o facem prin evenimentele şi campaniile noastre în regiunile pe care le reprezentăm. Suntem onoraţi să devenim parteneri ai Federaţiei Române de Oină, pentru organizarea unor activităţi care să ducă la promovarea acestui sport. Strategia Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică urmăreşte orientarea către tot ce e autentic românesc: tradiţii, istorie, cultură, gastronomie, iar începând de azi şi sportul, respectiv oina.”

Declaraţie Nicolae Dobre, preşedinte Federaţia Română de Oină: “Sunt încântat că ideea noastră de a propune asocierea cu asociaţiile regionale de promovare turistică s-a bucurat de o atitudine pozitivă, şi sunt convins că împreună vom contribui la transmiterea pe mai departe a tradiţiei practicării oinei. Oina nu este doar un sport, ca oricare altul, ci şi o atitudine pătrunsă de conştiinţa luptătoare pentru respectarea tradiţiilor neamului nostru.”
jooble.org